Za lokal na Kaleniću čak 15,5 miliona dinara

Novosti 10.01.2018 16:48
Za lokal na Kaleniću čak 15,5 miliona dinara


JKP "Gradske pijace" ubiru znatan profit od zakupa na pijaci Kalenić. Definisano je šta sve sme da se prodaje u tim radnjama. Sve je dobro dok se ne posluje u minusu, kažu zakupciNA JAVNIM licitacijama za dodelu prostora i opreme u zakup koje organizuje JKP "Gradske pijace", svaki put se ostvari višemilionski prihod. Zakupci se ne libe da odreše kesu kako bi u posed zakupili neki od ekskluzivnih lokala koje ovo preduzeće uglavnom nudi na Kaleniću.

Na poslednjoj održanoj licitaciji ostvaren je ukupan prihod od 23.444.000 dinara. Najviše licitirani iznos od 15.500.000 dinara dostigao je lokal broj 205 na pijaci Kalenić, sa velikim izlogom u Njegoševoj ulici, za koji se nadmetalo šest kandidata.

- Cena jeste visoka, ali je lokacija za svaku radnju najbitnija, a ovi lokali su na idealnoj poziciji za koju se treba pomučiti - objašnjava jedan od zakupaca. - Kada se oduzmu svi troškovi koji se plaćaju za zakup, i sa ostvarenim prihodima, nekad budemo na nuli, a nekad i u plusu. Sve je dobro dok se ne posluje u minusu.

Odlukom o pijacama i pijačnom redu definisano je koje se sve delatnosti mogu obavljati u zakupljenim objektima. Mesara, pekara, ribarnica, prodavnice hemije i zdrava hrana samo su neki od lokala koji se nalaze u objektima na Kalenić pijaci.

- Ugovorom o zakupu koji zaključuje preduzeće i korisnik objekta određuje se tip, odnosno namena, naknada, vreme korišćenja i sva druga pitanja od značaja za korišćenje objekta ili prostora - napominju nadležni iz JKP "Gradske pijace". - Kako bi se obezbedilo da asortiman robe, koja se prodaje na pijaci bude raznovrstan i konkurentan, preduzeće može ograničiti broj objekata koji se bave prodajom iste vrste robe i usluga.

Početak rada novih lokala zavisi od samih zakupaca. Nakon primopredaje, oni mogu da ih opreme, a samo od njihove organizacije zavisi kada će otvoriti vrata za svoje kupce.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak