Zločin u Požarevcu: Osuđen na 30 godina za ubistvo majke

Novosti 10.01.2018 16:30
Zločin u Požarevcu: Osuđen na 30 godina za ubistvo majke


Pokojnu Gordanu sin je godinama psihofizički zlostavljao, da bi je u oktobru 2016. godine brutalno pretukao i zadavio rukamaPrvostepenom presudom Višeg suda u Požarevcu, Saša Nikolić (43) osuđen je na 30 godina zatvora zbog ubistva svoje majke, izvršenog 7. oktobra 2016. godine, u njihovoj porodičnoj kući. Njega je optužnica teretila za krivično delo teško ubistvo, za koje je zakonom zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Iako je tražilo maksimalnu kaznu, Više javno tužilaštvo neće uložiti žalbu na presudu, već će to učiniti samo branilac optuženog. Nakon ovog ubistva izbio je požar u kući Nikolića, u kojoj su vatrogasci zatekli Gordanino beživotno telo. Sumnjalo se da je požar podmetnuo optuženi, kako bi uništio tragove zločina, ali za to nije bilo dovoljno dokaza. Obducenti Opšte bolnice u Požarevcu utvrdili su da u Gordaninim plućima nije bilo dima, što znači da je preminula pre požara.


Takođe, uočeni su tragovi fizičkih povreda po telu i dva slomljena rebra, koji su ukazali da se radi o nasilnoj smrti. Policija je od samog početka sumnjala na optuženog, jer ga je majka više puta prijavljivala zbog nasilja u porodici. Međutim, tek kasnije su pribavljeni dokazi koji su ukazivali na njega, pa je uhapšen nepuna dva meseca nakon zločina.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak