Rumljanima ponuđeno 765 hektara državnog zemljišta

RTV 09.01.2018 18:21
Rumljanima ponuđeno 765 hektara državnog zemljišta


Oglas koji je raspisan za javnu licitaciju u prvom krugu za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u Opštini Ruma polako se privodi kraju, te je tako poljoprivrednicima sa područja opštine Ruma u prvom krugu ponuđeno oko 765 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.Poljoprivrednici sa teritorije rumske opštine od 20. decembra 2017. godine spremaju dokumentaciju koja je neophodna kako bi se javili na oglas za javnu licitaciju za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u Opštini Ruma.

Ovom pozivu su se poljoprivrednici, kako samo ističu, veoma radovali, jer im to omogućava da prošire svoju poljoprivrednu delatnost koju su započeli na svojim parcelama, koje su, nažalost, za njihove potrebe bile nedovoljne.

Oglas koji je raspisan za javnu licitaciju u prvom krugu za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u Opštini Ruma odnosi se na sve katastarske opštine koje se nalaze na teritoriji opštine Ruma. Za prijavljivanje na javno nadmetanje, poljoprivrednici moraju ispuniti uslove predviđene oglasom, ali i dostaviti sledeću dokumentaciju:

1. formular za prijavljivanje (popunjen u celosti i potpisan);

2. dokaz o uplati depozita;

3. za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini dokumentaciju navedenu u delu II tačka 3 ovog oglasa;

4. za korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za poljoprivrednu proizvodnju dokumentaciju navedenu u delu II tačka 4 ovog oglasa;

5. za korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora od biomase i stočarstva dokumentaciju navedenu u delu II tačka 5 ovog oglasa.

Prema dosadašnjim prijavama, nadležni ističu da je ove godine broj prijavljenih veći nego ranije, ali i očekuju da će do sutra, odnosno do isteka roka za prijavljivanje na oglas, ovaj broj biti još veći.

Licitacije za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta održaće se u zgradi četvrte Mesne zajednice Opštine Ruma i to 10, 11. i 12. janura sa početkom u 15:30 časova, dok će se cene zakupa zemljišta kretati od 70 do 225 evra, u zavisnosti od klase zemljišta.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak