„Epl“ poklekao – izvinjenje i pojeftinjenje baterija

RTS 09.01.2018 16:53
„Epl“ poklekao – izvinjenje i pojeftinjenje baterija


Kako bi umirili bes mušterija, izazvan priznanjem da su usporavali starije uređaje, čelnici „Epla“ su se izvinili i odlučili da smanje cenu baterija za starije „ajfone“.„Čuli smo mišljenja naših mušterija o načinu na koji smo rešavali problem funkcionisanja 'ajfona' sa starim baterijama. Znamo da se neki od vas osećaju kao da smo vas izneverili. Izvinjavamo se“, istakli su iz „Epla“.

Odluka „Epla“ da pojeftini baterije značiće smanjenje cene baterijskih zamena (za sve verzije „ajfona 6“ i „ajfona 7“) sa 79 na 29 dolara, kao i softverska poboljšanja za stanje baterija, koja će biti objavljena početkom sledeće godine.

Saopštenje američke kompanije dolazi nekoliko dana nakon priznanja da su namerno softverski usporavani stariji modeli „ajfona“ zbog slabljenja baterija.

Pošto ne postoji način sprečavanja slabljenja baterija usled protoka vremena i korišćenja, sve verzije (do i uključujući) operativnog sistema iOS 10.2 usporavale su telefone kako bi mogli što duže da izdrže, ali i da se ne be oštetile hardverske komponente.

Ono što je posebno nerviralo korisnike jeste što su se njihovi uređaji ponekad i neočekivano gasili.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak