U Srbiji novi sistem naplate putarine, a cene...

B92 09.01.2018 08:11
U Srbiji novi sistem naplate putarine, a cene...


Na istočnom kraku Koridora deset u novoj godini počela je naplata putarine na novoj naplatnoj stanici Dimitrovgrad.Oni koji od 1. januara putuju za Bugarsku ili dolaze iz nje, vožnju novim deonicama auto-puta od Niša do bugarske granice za putnička vozila plaćaju 190 dinara.

Ovaj takozvani otvoreni sistem naplate važiće do završetka radova na Koridoru deset. Na naplatnoj stanici Dimitrovgrad nema gužve, a vozači kažu da su zadovoljni i novim putem i cenom putarine.

Građani ipak smatraju da je to normalno i da putarina od 190 dinara nije skupa i da je važno da se vozi dobrim putevima.

"Naplata putarine na naplatnoj stanici Dimitrovgrad se za sada obavlja u otvorenom sistemu naplate prema unapred utvrdjenim cenama i takav režim će biti na snazi sve do okončanja radova na istočnom i južnom kraku koridora", rekao je šef odseka naplate putarine Dragan Milić.

On je rekao i da su cene od 90 dinara za motore, 190 dinara za putnička vozila, 280 dinara za vozila druge kategorije, 560 dinara za vozila treće kategorije, pa do 1120 dinara koliko iznosi cena putarine za vozila četvrte kategorije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak