Marina Maljković ponovo predvodi Srbiju

RTS 08.01.2018 11:05
Marina Maljković ponovo predvodi Srbiju


Najtrofejniji ženski stručnjak u istoriji srpske košarke Marina Maljković, nakon što se vratila na klupu reprezentacije Srbije posle samo godinu dana, poručila je da nijednog trenutka nije razmišljala kada je dobila poziv predsednika KSS Predraga Danilovića."Moje prisustvo ovde nije hir, odluka nije doneta nakon dubokog razmišljanja, već onako kako se osećam. Imam dužnost prema državi, narodu i "Karađorđevoj zvezdi" koju sam dobila i zato sam lako prelomila da se vratim", rekla je Maljkovićeva na promociji u Kući košarke u Sazonovoj.

Maljkovićeva je predvodila nacionalni tim do titule evropskog šampiona i bronze na Olimpijskim igrama u Riju, pre nego što je 3. januara prošle godine podnela ostvaku zbog prevelikih obaveza.

"Hvala Daniloviću što je imao razumevanja 3. januara, što je od velike važnosti za saradnju. Nisam očekivala, niti razmišljala o povratku, tajming je bio jako dobar i razumeli smo se u 'dve reči', za razliku od neprospavanih noći prilikom odlaska."

Kako kaže, svesna je kakve su ambicije na narednom prvenstvu Evrope 2019. godine u Srbiji.

"Malo ljudi želi da se vrati na mesto velikih uspeha. Svesna sam da me se, iako svi očekuju medalje, ako se ne ponove dobri rezultati, mnogi neće sećati. Nisam ja važna, radiću najbolje što mogu i nadam se da ćemo opet obradovati naciju. Kada počne EP, mene niko ne mora da pita oko ambicija. Predočila sam plan šta treba da radimo, sledi period teškog rada. Ne trošim lako reči."

Predsednik KSS Predrag Danilović izrazio je zadovoljstvo što je Maljkovićeva potpisala dvogodišnji ugovor.

"Bio je 3. januar kada nije bio prelep povod, ali sada sam srećan što smo opet u ovom sastavu i što će Marina biti selektor ponovo. Veoma sam srećan i zadovoljan, a verujem i sportska javnost u zemlji", rekao je Danilović.

Ana Joković, potpredsednica KSS za žensku košarku, takođe nije skrivala sreću.

"Svi znamo da će Srbija biti domaćin prvi put i to automatski znači da smo morali da dovedemo najboljeg selektora. Nažalost, ne učestvujemo ove godine na Svetskom prvenstvu, igraćemo na turniru u Kini. Imamo dosta vremena da se spremimo", zaključila je Jokovićeva.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak