Rekonstrukcije vlade Tereze Mej – torijevska "igra tvitova"

RTS 08.01.2018 10:59
Rekonstrukcije vlade Tereze Mej – torijevska "igra tvitova"


Konzervativna partija britanske premijerke Tereze Mej obrisala je poruka na Tviteru u kojoj je objavljeno ime novog predsednika stranke Krisa Grejlinga, prenosi "Rojters".Britanska agencija navodi da se time uvodi neočekivana drama u nešto što se očekivalo da će biti rutinska promena funkcija najvažnijih ministara u vladi Mejove.

"Čestitke Krisu Grejlingu na izboru za predsednika Konzervativne partije", pisalo je u tvitu koji je potom izbrisan.

Navodi se da je urednica političke rubrike Bi-Bi-Sija Lora Kuensberg takođe, pozivajući se na dva neimenovana izvora, objavila da je ministar saobraćaja Grejling izabran za novog predsednika torijevaca, ali da je kasnije tvitovala da će to ipak biti ministar za imigracije Brendon Luis, koji je fotografisan kako ulazi u kancelarije Mejove u Dauning stritu.

Britanski ministar za Severnu Irsku Džejms Brokenšajr podneo je ostavku zbog lošeg zdravlja, objavio je tabloid San, uoči planirane rekonstrukcije vlade premijerke Mej.

Navodi se da je San citirao neimenovani izvor u vladi Velike Britanije koji je rekao da će Brokenšajr, predvodnik vladinih napora za obnavljanje rada vlasti u Severnoj Irskoj nakon prošlogodišnje propasti sistema podele moći između unionista i republikaca, odlazi sa funkcije iz zdravstvenih razloga.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak