Srbi u Austriji proslavljaju Božić

Novosti 07.01.2018 18:38
Srbi u Austriji proslavljaju Božić


Srbi danas širom Austrije proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik Božić tradicionalnim odlaskom na praznične liturgije koje se služe u hramovima Srpske pravoslavne crkve kao i porodičnim okupljanjimaSrbi danas širom Austrije proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik Božić tradicionalnim odlaskom na praznične liturgije koje se služe u hramovima Srpske pravoslavne crkve kao i porodičnim okupljanjima.

Uoči dolaska ovog velikog praznika i Badnje večeri u hramovima SPC u Austriji delili su se osveštani badnjaci, a veliki broj vernika prisustvovao je služenju Bdenija.

Više hiljada vernika posetilo je sinoć, na Badnje veče, bečke hramove "Svetog Save", "Vaskrsenja Hristovog" i "Rođenja presvete Bogorodice".

Bečki hramovi, iako je veliki broj naših građana iskoristio slobodne dane da Božić provede u domovini, bili su puni vernika.

Hram "Vaskrsenja Hristovog" bio je pretesan za sve vernike koji su želeli da prisustvuju ponoćnoj liturgiji, tako da se i ispred crkve formirao red vernika, koji su čekali da uđe u hram.

U ulicama koje vode ka hramovima tokom Badnjeg dana bio je i znatan broj prodavaca badnjaka.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak