Испред Храма Светог Саве на Врачару упаљени бадњаци

РТС 06.01.2018 21:41
Испред Храма Светог Саве на Врачару упаљени бадњаци


Патријарх Иринеј предводио је вечерас освештење и паљење бадњака испред Храма Светог Саве на Врачару, којем су присуствовали многобројни верници.



Патријарх је у обраћању окупљеним грађанима поручио да овај највећи и најрадоснији хришћански празник треба да испуни наша срца и домове, а да свету и нашој земљи донесе мир и слогу, мир који је, како каже, Христос донео својим рођењем.

"Ми вечерас славимо рођење сина Божјег, рођење онога који жели да нас препороди и обнови слику Божју у нама, јер смо ми икона и слика Божја, јер смо ми мали богови у телу земаљском", поручио је Иринеј.

Он је позвао мајке да рађају и на тај начин испуњавају свету заповест Божју, истакавши да то није само њихова дужност, већ и велика част.

"Бити сарадник Божји у стварању и рађању новог живота коју је само Бог наменио родитељима и мајкама је велика част. Рађајте се и множите и напуните земљу", рекао је патријарх и додао да "овај глас Божји треба да чују све мајке и да се радују што им је Господ дао ту част што се мајком називају".

Патријарх Иринеј је честитао свим верницима који обележавању Бадњи дан и Божић, традиционалним поздравом "Мир Божји, Христос се роди".

"Нека је срећан Бадњи дан и благословен најрадоснији и највећи празник поводом Христовог рођења", рекао је патријарх.


Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak