Kragujevac: Skinuo nanogicu i otišao da zapali gimnaziju

Mondo 05.01.2018 17:05
Kragujevac: Skinuo nanogicu i otišao da zapali gimnaziju


Muškarac koji je juče podmetnuo požar u Prvoj kragujevačkog gimnaziji, prema nezvaničnim informacijama, je tridesetsedmogodišnji N.G. odranije je poznat policiji i sudstvu. U novembru mu je ukinut pritvor i određena nanogica.Muškarac koji je juče podmetnuo požar u Prvoj kragujevačkog gimnaziji, kako je nezvanično rečeno agenciji Beta, je tridesetsedmogodišnji N.G. koji se u julu prošle godine sa još dvojicom mladića zabarikadirao sa bombama i puškom u podrumu jedne zgrade u naselju Bubanj.

N.G. je i tada bio poznat policiji i sudskim organima jer se tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju iz 2014. godine zbog kojeg je bio u bekstvu.

Posle dobrovoljne predaje policiji on je u julu 2017. godine uhapšen i stavljen u pritvor koji mu je sud odredio još u januaru 2016. godine zbog bekstva povodom postupka za ubistvo u pokušaju.

U Višem sudu u Kragujevcu je rečeno agenciji Beta da je taj sud N.G. ukinuo pritvor na predlog odbrane i uz saglasnost tužilaštva, u novembru 2017. godine, ali mu je određen elektronski nadzor.

"Sud je ukinuo pritvor, ali je N.G. određena mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora, odnosno popularne nanogice, ali je on tu meru prvi put prekršio u noći kada je podmetnuo požar u gimnaziji", rekla je portparolka Višeg suda u Kragujevcu Svetlana Simović.

Ona je dodala da se postupak protiv N.G. u vezi sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija koje mu se stavlja na teret iz letošnjeg događaja, nalazi u fazi potvrđivanja optužnice.

U Osnovnom tužilaštvu u Kragujevcu je rečeno Beti da će uhapšeni za podmetanje požara u gimnaziji biti ispitan u tužilaštvu popodne.

On je inače u jednom delu škole u kojoj je podmetnuo požar, najpre 2012. godine imao teretanu, a kasnije je tu otvorio đački restoran.

Kako su ranije preneli pojedini kragujevački portali N.G. je ugovor sa školom jednostrano raskinuo i optužio direktorku Slavicu Marković za mahinacije koje su ga dovele do poslovnog neuspeha.

Sve te optužbe Marković je još tada odbacila u demantiju u kome je objasnila sve uslove ugovora koji nisu ostavljali prostor za drugačije dogovore koje je N.G. navodno očekivao.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak