„Tesla motors“ podbacio sa proizvodnjom „modela 3“

RTS 04.01.2018 15:41
„Tesla motors“ podbacio sa proizvodnjom „modela 3“


Proizvođač električnih automobila „Tesla motors“ nije ispunio proizvodne ciljeve za svoj novi sedan „model 3“.Kompanija sa sedištem u Palo Altu, u Kaliforniji, napravila je 2.425 „modela 3S“ u četvrtom kvartalu. To je tek delić od 20.000 jedinica mesečno, koliko je obećao izvršni direktor Ilon Mask prošlog leta kada je automobil prvi put ušao u proizvodnju, prenosi agencija AP.

pak, „Tesla“ je premašio ukupne ciljeve prodaje, isporučivši 101.312 „modela S“ i terenaca „model iks“ u 2017. godini, što je za 33 odsto više nego godinu ranije.

Sve oči su, međutim, uprte na „model 3“, prvi „Teslin“ automobil većeg obima proizvodnje uz niže troškove, koji je od ključnog značaja da kompanija ostvari svoj cilj - da postane profitabilan, vodeći proizvođač automobila.

„Tesla“ je u jednom trenutku imao više od 500.000 potencijalnih kupaca na listi čekanja za „model 3“.

U jučerašnjem saopštenju, kompanija se zahvalila kupcima koji su i dalje ostali uz njih, „strpljivo čekajući svoje automobile“.

Iz „Tesle" kažu da su ostvarili znatan napredak u otklanjanju nekih „uskih grla“ u proizvodnji krajem četvrtog kvartala. Sada očekuju da će na kraju prvog tromesečja 2018. proizvoditi 10.000 „modela 3S“ mesečno, a do kraja drugog kvartala i 20.000 mesečno.

Kompanija ističe da se fokusira na kvalitet i produktivnost fabrike, a ne samo na ispunjavanje ciljanog obima proizvodnje.

Akcije „Tesle“ su noćas pale za dva odsto na 310,5 dolara u produženom trgovanju.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak