Janković: Vučića ćemo vratiti u devedesete, gde i pripada

Blic 03.01.2018 13:48
Janković: Vučića ćemo vratiti u devedesete, gde i pripada


I vrapci na grani znaju da Aleksandar Vučić nikada ne govori istinu, ističe za Danas Saša Janković, lider Pokreta slobodnih građana, povodom izjave predsednika Srbije da je tajkun spojio njega, Vuka Jeremića i Dragana Đilasa."U ovoj godini njega ćemo vratiti u devedesete, gde i pripada, a građanima ćemo vratiti njihovu državu, glavni grad, zemlju i dostojanstvo. Sve oteto na prevaru i laž poput one koju tražite da komentarišem", navodi Janković za Danas.

Đilas i Jeremić nisu želeli juče da komentarišu izjave predsednika SNS.

Govoreći o predstojećim beogradskim izborima, Vučić je u intervjuu za Večernje novosti rekao da je već čuo da se neki tajkuni hvale kako kontrolišu sve procese i dodao da očekuje pritiske spolja, ne zato što očekuju da promene vlast već zato što žele da oslabe pozicije države.

"Nije moj običaj da govorim o njima ali ljudi koji su, ne zaboravite, zadužili Beograd za 1,2 milijarde evra i ostavili deficit od 18,6 odsto sada se predstavljaju kao neka nova snaga. Nema sumnje da će biti teško da se suprotstavimo njihovoj medijskoj, spoljnoj i tajkunskoj mašineriji", rekao je Vučić.

On je dodao da se "najpoznatiji tajkun u Srbiji" hvali da je on spojio Sašu Jankovića, Vuka Jeremića i Dragana Đilasa, kao što je nekada "pravio Vladu između demokrata i socijalista", ali da je poruka partije koju predvodi da će dati sve da pobedi "tajkunsko-lopovsku koaliciju".

Govoreći o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima, Vučić je rekao da nije promenio svoje mišljenje da oni sada nisu potrebni. "Nebojša Stefanović svakog dana vrši pritisak na mene da idemo na izbore. On mi je veoma blizak saradnik i veoma poštujem to što govori ali nisam promenio svoje mišljenje o tom pitanju", rekao je Vučić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak