Deonica auto-puta Niš–Dimitrovgrad, počela naplata putarine

RTS 03.01.2018 11:15
Deonica auto-puta Niš–Dimitrovgrad, počela naplata putarine


Na istočnom kraku Koridora 10, na deonici Niš - Dimitrovgrad počela je da se naplaćuje putarina kod Dimitrovgrada. Putarina će za automobile iznositi 190 dinara. Putarina se naplaćuje u oba smera – na ulazu i izlazu iz zemlje.Vožnja novim deonicama auto-puta od Niša ka bugarskoj granici za vozače automobila od 1. januara košta 190 dinara, autobusi plaćaju 560 dinara, a teretnjaci 1.120 dinara.

Na naplatnoj stanici "Dimitrovgrad" ima ukupno osam saobraćajnih kanala.

Cena za prvu kategoriju I-A (motori) biće 90 dinara, za kategoriju I (za automobile i kombi do 3,5 tone nosivosti) 190 dinara, kategoriju II (motorna vozila sa prkolicom i teretni kombi) 280 dinara, kategoriju III (autobusi i kamioni) 560 dinara i kategoriju IVa (autobus sa prikolicom i teretna vozila sa prikolicom) 1.120 dinara.

Naplata putarine će se odvijati u "otvorenom sistemu".

Pošto je putarina počela da se naplaćuje samo na rampi Dimitrovgrad, plaćaće je samo vozači koji idu za Bugarsku i koji iz nje dolaze.

Takav režim naplate putarine biće na snazi sve do okončanja radova na istočnom i južnom kraku Koridora 10, kada će se stvoriti uslovi za uspostavljanje zatvorenog sistema naplate putarine i na toj deonici.

Za rad na naplatnoj stanici "Dimitrovgrad" je angažovano 37 radnika koji su uspešno prošli obuku.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak