Vučić: Sedim na jednoj, srpskoj stolici

Politika 02.01.2018 18:27
Vučić: Sedim na jednoj, srpskoj stolici


Ja sedim na jednoj, srpskoj stolici i to je rezultat odlučnosti i moje i građana Srbije da Srbija vodi politiku nezavisnosti, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.On je, u intervjuu Prvoj televiziji, na pitanje koliko je teško voditi politiku „sedenja na dve stolice”, odgovorio:

„Ja sedim na jednoj stolici, kao i večeras pred vama”.

Na pitanje da li misli da to tako vide i svetski državnici, predsednik Vučić je odgovorio da ga ne interesuje šta oni misle, već šta misle građani Srbije.

To je, kaže, politika koju je izneo pred svim svetskim državnicima sa kojima je ove godine razgovarao i takvu politiku namerava i dalje da vodi. 

Mali neće biti prvi na listi SNS na beogradskim izborima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da aktuelni gradonačelnik Beograda Siniša Mali sigurno neće biti prvi na listi Srpske napredne stranke (SNS) i da će prvi na listi biti „neko ko može da dobije poverenje Beograđana”.„Neko ko može da dobije poverenje građana Beograda. (Da Mali bude prvi na listi?) Mislim da se to neće dogoditi. On neće biti prvi na listi, u to sam uveren!”, rekao je Vučić u intervjuu za Prvu televiziju poslednjeg dana 2017. godine i to, iako je Mali „odličan gradonačelnik”.

Upitan ko je najjači protivnik SNS na beogradskim izborima, Vučić je rekao da je to vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković.

„Onaj ko je glavni, ko ih je sve ujedinio, to je Miroslav Mišković. On je tata i Draganu Đilasu i (Vuku) Jeremiću i (Saši) Jankoviću”, rekao je Vučić.

Predsednik i šef vladajuće stranke SNS je građanima poželeo ličnu sreću i zdravlje i dodao da će se za sve ostalo „radom pobrinuti”.

Vučić je u intervjuu poslednjeg dana 2017. rekao da Srbija ima 2,35 milijardi evra direktnih stranih investicija, što je, po njegovim rečima, više nego na celom Zapadnom Balkanu sa Hrvatskom.

On je rekao i da je javni dug „drastično smanjen” i da sada iznosi 61,7 odsto bruto-domaćeg proizvoda.

Vučić je najavio i da će plate do kraja 2018. godine biti 500 evra, a da će januarska biti između 430 i 435 evra. (Beta)

Vučić: Lakši je posao Brnabić, nego Plenkovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je javni dug Srbije na današnji dan 61,7 odsto BDP, da će januarske plate posle povećanja biti od 430 do 440 evra, a da će do kraja godine one biti oko 500 evra.

Vučić je u intervjuu na TV Prva naveo da je Srbija ovu godinu završila sa 2 milijarde i 350 miliona evra stranih direktnih investicija, što je više od svih u regionu, i to bez većih, iole značajnijih privatizacionih prihoda.

Kako je rekao, zadovoljan je trendom smanjenja nezaposlenosti i poručio da je ponosan na sve te rezultate, te da su oni merljivi - „to se sve vidi na semaforu”.

Predsednik Srbije je rekao i da to ne govori ni on, ni politički protivnici, ni ta ili neka druga televizija ili mediji, već MMF i SB koji ističu da je Srbija napravila „čudesan preokret”.

„To su neki hrabri ljudi morali da naprave”, rekao je Vučić i dodao da prava politika nisu obećanja da će sve biti besplatno, a država ide u propast, već ozbiljan pristup i resavanje ekonomskih problema.

Naveo je da će plate biti od 430 do 440 januarske, a dokraja godine stići i na 500 evra, i naveo da dogodine očekuje rast BDP i povećanje plata i penzija na zdravim, stabilnim ekonomskim odnosima.

Na pitanje kada ćemo po platama sustići druge,m Hrvatsku, na primer, rekao je da će u Srbiji zarade rasti brže nego u Hrvatskoj, mada će teško prestići prosek od 680 evra.

Ukazao je da je javni dug Srbije 61,7 odsto, a u Hrvatskoj oko 85 odsto BDP.

Hrvatska, kaže, ima prevelika davanja iz budžeta, nedovoljno investicija, a zahtevi društva su veći.

Na opasku da u toj zemlji prednjače sa infrastrukturom, uzvratio je da će Srbija u maju naredne godine imati 100 do 150 kilometara autoputeva više nego Hrvatska.

Stanje ekonomije u Srbiji i u Hrvatskoj ilustrovao je rečenicom da bi srpska premijerka Brnabić ima lakši posao nego hrvatski premijer Plenković.

Govoreći o penzijama i primedbama Fiskalnog saveta, Vučić je rekao da je reč o tome da oni traže drugačiju preraspodelu, i precizirao da će dogodine penzioneri, njih 87,8 odsto, imati veće penzije nego pre mera 2014, a da će to uskoro imati i preostalih 12, 2 odsto onih koji su imali najveće penzije.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak