RS: Vlada da objasni upotrebu helikoptera za Svetlanu Ražnatović

RTS 02.01.2018 18:11
RS: Vlada da objasni upotrebu helikoptera za Svetlanu Ražnatović


Poslanički klub Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) zatražio je od Vlade da hitno odgovori da li je tačno da je helikopter RS u novogodišnjoj noći dovezao pevačicu Svetlanu Cecu Ražnatović u privatni noćni klub u BanjaluciPoslanici PDP-a zahtevaju hitan odgovor na pitanje za koje tačno potrebe je 31. decembra 2017. i 1. januara 2018. godine korišćen helikopter u vlasništvu Republike Srpske, a koji je pod direktnom nadležnošću Kabineta predsednika RS, prenosi sarajevska portal Kliks.

"S obzirom na to da su se pojavili skandalozni medijski napisi, kao i fotografija koja to dokazuje, na kojima se jasno vidi da je helikopter Helikopterskog servisa RS dovezao pevačicu Cecu Ražnatović na nastup u noćnom klubu, u vlasništvu ljudi bliskih Miloradu Dodiku, od Vlade RS tražimo da razjasni da li će i na koji tačno način biti opravdano trošenje novca za ovaj let", navodi se u saopštenju PDP-a.

Istovremeno, iz Srpske demokratske stranke (SDS) danas su najoštrije osudili to što Vlada RS zloupotrebljava Helikopterski servis za potrebe dolaska pevačice Svetlane Cece Ražnatović na novogodišnji nastup u privatnom ugostiteljskom objektu u Banjaluci, navodi Fena.

"O dolasku Cece Ražnatović na nastup u privatnom ugostiteljskom objektu u Banjaluci, helikopterom plaćenim novcem građana RS, svedoče fotografije i snimci na Fejsbuk i Instagram profilima srpske pevačice", saopšteno je iz te stranke.

U saopštenju SDS-a se podseća da je u avgustu 2017. godine Vlada zadužila RS za 9,4 miliona konvertibilnih maraka za kupovinu novog helikoptera.

"Kreditno zaduženje za novu letelicu Helikopterskog servisa platiće građani RS. Pitamo Vladu da li građani iz svojih već odavno praznih džepova treba da plaćaju privatna putovanja pojedinaca", navodi SDS.

Takođe, ističe da je krajnje neprimereno i nezakonito korišćenje javnih resursa RS za privatne potrebe, "a sve po nalogu Milorada Dodika, koji je još jednom pokazao svu svoju bahatost i težnju da imovinu RS tretira kao svoj privatni posed".

Dodiku SDS poručuje "da može kako hoće, ali ne može do kada hoće, jer 2018. godine promene dolaze, a sa njima i preispitivanje višegodišnje bahatosti njega i njegove kriminalne družine".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak