Novi Sad: Stranac teško povređen u vatrometu

Mondo 01.01.2018 21:28
Novi Sad: Stranac teško povređen u vatrometu


Strani državljanin zadobio je teške opekotine na telu tokom dočeka Nove godine na Trgu slobode u Novom Sadu. Kako je zvanično potvrđeno, reč je o Majku Noksu, koji je ispaljivao vatromet. Evo šta kažu organizatori iz Novog Sada...Strani državljanin Majk Noks je sa teškim opekotinama zbrinut u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine.

Noks je hospitalizovan zbog dubokih opekotina koje su zahvatile oko 15 odsto površine njegovog tela, kazali su u Kliničkom centru i dodali da je pacijent u stabilnom stanju, javlja Beta.

Pojedini lokalni mediji preneli su da je povređeni stranac zapravo jedan do idejnih realizatora i režisera novogodišnjeg vatrometa Majk Noks.

Prema novosadskim medijima, vatromet u novogodišnjoj noći u tom gradu osmislili su princ Đorđe Karađorđević i njegov kolega iz Škotske Majk Noks.

Da je reč o Noksu, potvrdili su organizatori dočeka.

"Prema prvim informacijama, došlo je do tehničkog kvara u toku ispaljivanja vatrometa, zbog čega je ispucan manji deo pripremljenog vatrometa, pri čemu su povređena lica odgovorna za njegovu realizaciju, posle čega su zbrinuti u Kliničkom centru. U toku večeri pušteni su svi osim gospodina Noksa, koji je stabilano", rekao je Nemanja Milenković, direktor Fondacije Novi Sad 2021.

On dodaje da se utvrđuje šta se tačno desilo prilikom ispaljivanja vatrometa, nakon čega će o tome obavestiti javnost.

"Svi akteri koji su sinoć povređeni prilikom ispaljivanja vatrometa na dočeku Nove godine u Novom Sadu su dobro, gospodina Noksa smo posetili u Kliničkom centru, on nije bio u životnoj opasnosti nakon zadobijanja opekotina i to je ono što je najvažnije", izjavio je Milenković i dodao das u kontaktu sa porodicom Majka Noksa i princom Đorđem Karađorđevićem.

Ovim povodom oglasio se i princ Đorđe Karađorđević:

"Sa žaljenjem konstatujem da je tokom realizacije novogodišnjeg vatrometa, sinoć u Novom Sadu, usled tehničkog kvara na aparaturi , povređen moj kolega Majk Noks. Ono što je dobra vest je da je on stabilan, da ni u jednom trenutku nije bio životno ugrožen, da se oseća bolje i da je pod nadzorom osoblja Kliničkog centra Vojvodine.

Kako bi otklonili svaku moguću neprijatnost i delovali preventivno, pre same realiazacije vatrometa nadležne stručne službe proverile su instalacije i utvrdile da su ispunjene sve sigurnosne i bezbednosne mere koje prethode predstavi.
Još jednom naglašavam da mi je veoma žao zbog tehničkog kvara i moram da naglasim da smo sve učinili kako bismo obezbedili i posetioce i nas same da ne dođe do bilo kakve nezgode, ali se nesrećni slučaj ipak desio. Na svu sreću, vatrogasna brigada bila je prisutna na licu mesta i zahvaljujući njihovoj profesionalnoj i brzoj reakciji moj kolega je adekvatno zbrinut i pružena mu je hitna lekarska pomoć na vreme, sto je doprinelo tome da njegove ozlede budu ublažene.

Izuzetno sam zahvalan Gradonačelniku Novog Sada, vatrogasnoj brigadi i medicinskom osoblju Kliničkog centra na stručnosti, organizatorima dočeka i svima ostalima koji su brzo odreagovali i postarali se da moj kolega Mike Noks dobije adekvatnu pomoć i negu", navodi se u izjavi princa Karađorđevića, koja je dostavljena Mondu.

Doček Nove godine u glavnom gradu Vojvodine organizovala je Fondacija Novi Sad 2021.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak