Mali modni vodič za 2018. godinu: 8 trendova koji će biti OUT u narednoj godini

Cosmopolitan 01.01.2018 12:34
Mali modni vodič za 2018. godinu: 8 trendova koji će biti OUT u narednoj godini


Evo malog modnog vodiča koji će vam pomoći da razdvojite bitno od nebitnog na početku nove sezone i investiate u prave komade...Sa početkom godine uvek radoznalo istražujemo temu trendova. Šta nas to novo čeka, a šta definitivno možemo spakovati na dno ormana?

Odgovore nam ovaj put nisu dali dizajneri, već modni stručnjaci koji rade na polju trgovine i marketinga i to u najvećim prodajnim modnim centrima ili robnim kućama poput: Saks Fifth Avenue, Bloomingdale's i The Shoebox.

I to je moždai najbolji odgovor ako nas pitate, ko će bolje od ljudi koje se bave nabavkom garderobe znati šta će se to ove godine nositi.

Upravo njih će kontaktirati menadžment različitih modnih brendova i reći im za kakve komade da pripreme svoje police, te koje komade pod hitno da stave na sniženje, pačak i koje na 30, koje na 50, a koje na 70 posto.

Evo malog insajdera koji vam pomaže da razdvojite bitno od nebitnog na početku nove sezone i investiate u prave one zaista vredne komade.

1. Maksi dužine suknji i haljina

"Maksi + boho, kombinacija je koja nakon nekoliko godina vladavine konačno postaje passe. I bilo je i krajnje vreme za to! Takođe maksi dužine suknji i haljina u zimskim mesecima takođe više nisu u fokusu. Sasvim dovoljno slojeva imamo na sebi tada, nema potrebe da baš sve u toj meri bude prekriveno.", kaže Sophia Iken, direktor modnog odeljenja.

2. Spuštena ramena

"Ukolio nije u pitanju nešto suptilno poput otkrivenog jednog ramena, ovaj trend stavljam na dno garderobera", kaže Fargo Carter, šef prodaje.

3. Čoker

"Investirajte u statemant minđuše i pustite čokere da malo odmore na polici", savetuje Monica Webster, zamenik menadžera prodajnog odeljanja.

4. Bucket bags

"Ove tašnice ionako nisu bile preterano nosive, da se razumemo. Međutim, i dalje su izuzetno nosive basket bags, kao i one kružnih oblika koje će dominirati u 2018.", kaže Bill Carey direktor departmana nabavke.

5. Bomber jakne

"Iako nije u potpunosti nestala iz garderobe, činjenica je da je bomber jaknu sa trona skinuo oversized blejzer i tako će ostati u 2018. Dakle, znate koja investicija bi kao prva trebalo da se nađe na vašem must have spisku", savetuje Anna Miller, zamenik šefa prodaje.

6. Boho stil

"Čitava pomama za ovim trendom koji priziva slobodni duh 70-ih imao je svoj produžen rok trajanja, ali je tome sada došao i zvanični kraj. Iako se po svoj prilici ovaj stajling neće vratiti u skorije vreme, ipak ga za svaki slučaj stavite na dno ormara. Uvek može odlično poslužiti za neku kostimiranu zabavu. Međutim, ukoliko ste zaista jedan od tih slobodnih duhova i sa oduševljenjem ste prigrlili ovaj trend, pronađite mu zamenu u nešto pročišćenijoj formi. Lepršavi ogrtači zanimljiv printova i dalje su tu, a izgled možete sa lakoćom nadograditi upadljivim, umetničkim komadima nakita",  objašnjava Mick Anderson, šoping asistent.

Izvor: elle.rs


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak