Ne stižu vam Viber poruke - evo dva rešenja

Mondo 01.01.2018 10:27
Ne stižu vam Viber poruke - evo dva rešenja


Moguće je da i vaša Viber aplikacija muči muku sa jednim od dva najčešća problema, za koja ćemo vam ponuditi rešenja.Poslednjih nekoliko dana stiglo nam je dosta poruka na temu Viber aplikacije - nekima se poruke ne čuju, a nekim ne stižu dok ne uđu u aplikaciju, pa tako propuštaju neke bitne stvari ili da odgovore prijateljima na vreme.

Ukoliko vam se Viber zvuk ne čuje prilikom dolaska poruke vreme je da uradite sledeće. Otvorite Settings, pa uđite u meni Applications. Nađite Viber i uđite u podešavanja aplikacije. U opcijama tog menija potražite Notifications i naći ćete se u novom meniju, u okviru kog ćete označiti Allow Notifications, a isključiti Show Silently. Moguće je da će na vašem modelu biti i opcije Ringtone i Vibrate (Zvono i Vibracija), koje bi, takođe trebalo da budu uključene (ukoliko ne vidite Show Silently).

Nakon toga trebalo bi da dobijate Viber obaveštenja uobičajeno. Pogledajte i galeriju.

NapomenaOvo je rešenje primenjivo na nekim uređajima, koji imaju Marshmallow i Nougat Android OS, recimo. Moguće je da je proizvođač vašeg uređaja zaključao neku od opcija iz ovog rešenja, pa bi trebalo da potražite neko novo (pogledajte komentare čitalaca na vest).

S druge strane, ukoliko vam poruke ne stižu uopšte dok ne uđete fizički u Viber aplikaciju vreme je da promenite podešavanje sistema.

Novije verzije operativnog Android sistema imaju opciju koja zbog štednje baterije gasi pozadinske procese pri zaključavanju ekrana ili nakon određenog vremena ili čak na Wi-Fi mreži, pa promenite podešavanja tako da Viber ostane uvek uključen na tim opcijama - mobilni podavi, Wi-Fi, kad je ekran zaključan ili telefon u stanju mirovanja.

Prvo, pokušajte da u samoj Viber aplikaciji aktivirate opciju da aplikacija uvek radi na Wi-Fi mreži. Idite u Settings, pa u General, gde ćete pronaći Wi-Fi - Sleep policy opciju. Uđite tu i otkačite prvi kružić tj. potvrdite opciju Always connected. Na taj način Viber se neće uspavljivati tokom mirovanja telefona na Wi-Fi mreži, bez obzira na to da li vam je uređaj zaključanog ekrana ili ne.

Drugo, pokušajte u sistemu telefona (putanja i podešavanja zavise od proizvođača do proizvođača), da u meniju Apps ili Notofications omogućite sva Viber obaveštenja, kao i da omogućite rad aplikacije u pozadini tj. da joj rad bude dozvoljen uvek. Ovo se na nekim telefonima nalazi možda i u okviru Battery menija, podmeni Launch apps i sličnim.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak