Zorana Mihajlović o "svađama" u SNS-u

Mondo 01.01.2018 08:37
Zorana Mihajlović o "svađama" u SNS-u


Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je povodom nesuglasica koje je imala sa kolegama i političarima da ne voli da ulazi u svađe i prednost daje dogovoru ali da ima svoj stav.Ona je u intervjuu za novogodišnji broj "Blica", rekla da je odlučila da o tome govori kako bi javnost procenila da je bila u pravu.

Na konstataciju da je otvoreno kritikovala premijerku Anu Brnabić, prvo za transkript intervjua koji je dala ambasadoru Rusije, a onda i zbog Duing biznis liste, Mihajlovićeva kaže da se pobunila na izjavu premijerke da je nevladina organizacija NALED najzaslužnija za to što je Srbija napredovala na listi Svetske banke i što je Srbija 10. na svetu po građevinskim dozvolama.

"Takva ocena jednostavno nije bila fer prema svima koji su uložili mnogo rada kako bismo postigli ovaj zajednički uspeh, među kojima je svakako i NALED, i Ana se posle izvinila zbog te izjave", rekla je Mihajlovićeva i dodala da i dalje smatra da predsednik Vlade nijednom ambasadoru ne treba da objašnjava svoje intervjue.

Upitana za raspravu sa predsednicom Skupštine Majom Gojković na sednici na kojoj je na dnevnom redu parlamenta bio Ugovor o transportnoj zajednici, Mihajlovićeva je rekla da je taj ugovor, potpisan u Trstu, bio uslov da Srbija dobije sedište ove važne organizacije, a da predsednica parlamenta iz nekih razloga uporno nije htela da ga stavi na dnevni red.

"Kad je to pitanje došlo na dnevni red, ona je prvo poslanicima rekla da mene pitaju zašto se po hitnom postupku raspravlja o ovom ugovoru, jer je u Vladi od avgusta! To nije bilo istina, jer je Vlada ugovor dobila 24. oktobra, dva dana kasnije ga usvojila i uputila u Skupštinu, a na dnevni red Skupštine stavljen je tek mesec dana kasnije, i to nakon urgencija predsednika i premijerke", kaže Mihajlovićeva.

Govoreći o odnosu sa patrijarhom Irinejom, Mihajlovićeva je rekla da izuzetno poštuje SPC i patrijarha Irineja, ali da ne misli da rađanje dece treba u javnosti tretirati kao patriotski čin.

"Šta ćemo sa ženama koje žele, a ne mogu da imaju decu, da ih proteramo? Da ne govorim o izjavi mitropolita da su naše majke ubile više dece nego Hitler!", navodi Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je ponovila i svoj stav da neće pristati da zakon o rodnoj ravnopravnosti, na kojem je Koordinaciono telo za rodnu ravnoravnost tri godine radilo zajedno sa stručnjacima i nevladinim sektorom, završi u fioci, već će se boriti da žene konačno dobiju veća prava, koja zaslužuju.

Potpredsednica Vlade naglašava da neće da ćuti ni o auto-putu od Uba do Lajkovca koji je plaćen 80 miliona evra, a raspao se dve godine nakon što je završen, a da pritom nije ni pušten u saobraćaj.

"Nema ovo veze s našim partnerima iz SPS-a, to zna i Ivica Dačić, već s pravosuđem koje treba da utvrdi ko je kako radio?, navela je Mihajlovićeva.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak