Kim se sprda sa SAD: "Hvasong 15" poštanske marke

Mondo 01.01.2018 09:25
Kim se sprda sa SAD: "Hvasong 15" poštanske marke


Severna Koreja objavila je poštanske markice kojima se proslavlja nedavno lansiranje interkontinentalne balističke rakete "hvasong 15". Nikada nismo bili bliže ratu s tom zemljom, kažu iz Vašingtona.Za tu raketu, koja je krajem novembra letela oko 750 kilometara pre nego što je pala u vode u blizini Japana, Pjongjang tvrdi da može da dosegne teritoriju SAD.

Osim rakete, na markicama je prikazano kako nasmejani severnokorejski lider Kim Džong-un, nadgleda raketne probe.

I Kim zna da pohvali (FOTO)

Na markicama je ispisano:"Postizanje istorijskog cilja završetka državnih nuklearnih snaga" i "Uspešno probno lansiranje novog tipa rakete 'hvasong 15'".

NA KORAK OD NUKLEARNOG RATA

Amerika je bliža nuklearnom ratu sa Severnom Korejom nego ikada pre, izjavio je danas penzionisani admiral i bivši načelnik generalštaba američkih združenih snaga Majk Mulen.

"Mi smo u suštini bliže, po mom mišljenju, nukleranom ratu sa Severnom Korejom nego ikada pre. Ne vidim mogućnosti da se taj problem reši diplomatskim putem", rekao je Mulen u programu televizije ABC, prenosi "Dejli njuz".

Mulen, koji je bio na čelu Združenih snaga za vreme i starijeg i mlađeg predsednika Džordža Buša i Baraka Obame, rekao je da je rastuća tenzija na Korejskom poluostrvu primer "neverovatno opasne klime" koju je stvorio aktuelni predsednik SAD Donald Tramp koji je pokušao da poremeti tradicionalni američki pristup spoljnoj politici.

"On je neverovatno poremetio poštovanje prema institucijama, komentarima, vođstvu, gde smo bili prethodnih 70 godina", rekao je Mulen o odnosu Trampa prema spoljnoj politici.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak