Ledeno u Americi – ajkule umiru, voda se ledi u padu

RTS 30.12.2017 21:27
Ledeno u Americi – ajkule umiru, voda se ledi u padu


Širom SAD, osim jugozapadnih država, ova novogodišnja noć biće hladnija nego obično, javlja „Si-En-En“ i navodi primere zbog kojih će mnogi Amerikanci umesto uživanja u proslavi na otvorenom morati da potraže sklonište od arktičke hladnoće. Navodi se da u saveznoj državi Masačusets pronalaze mrtve ajkule na obali zaliva Kejp kod, a organizacija koja se bavi očuvanjem populacije atlantske bele ajkule saopštila je da su dve uginule ajkule repke nađene u sredu nakon što su „verovatno tu zalutale zbog šoka izazvanog hladnoćom“. Nijagarini vodopadi okovani ledom Nijagarini vodopadi okovani ledom U mestu Internešenel fols u Minesoti, koje u SAD zovu „Nacionalnim zamrzivačem“ u sredu ujutru bilo je oko minus 38 stepeni Celzijusa, dok je sledećeg dana u Votertaunu u saveznoj državi Njujork zabeleženo minus 35,5 stepeni Celzijusa, a prethodni ledeni rekord tu je bio čak pet stepeni manje. Nije ledeno samo u SAD, što je dokazala jedna od korisnica Tvitera u Kanadi postavivši na ovoj društvenoj mreži sliku prozorskog stakla koje je puklo od hladnoće, uz komentar da se, kada se to desilo, „čulo kao pucanj iz pištolja“. I vrela voda se ledi u Kanadi Si-En-En prenosi da je na Tviteru objavljen i video-snimak momka iz kanadskog grada Vinipega koji napolju baca vodu iz šolje koja se ledi u vazduhu. Takođe, čuveni Nijagarini vodopadi zaledili su se usled izuzetno niskih temperatura na severoistoku zemlje.Navodi se da u saveznoj državi Masačusets pronalaze mrtve ajkule na obali zaliva Kejp kod, a organizacija koja se bavi očuvanjem populacije atlantske bele ajkule saopštila je da su dve uginule ajkule repke nađene u sredu nakon što su „verovatno tu zalutale zbog šoka izazvanog hladnoćom“.
 
U mestu Internešenel fols u Minesoti, koje u SAD zovu „Nacionalnim zamrzivačem“ u sredu ujutru bilo je oko minus 38 stepeni Celzijusa, dok je sledećeg dana u Votertaunu u saveznoj državi Njujork zabeleženo minus 35,5 stepeni Celzijusa, a prethodni ledeni rekord tu je bio čak pet stepeni manje.

Ledeno u Americi – ajkule umiru, voda se ledi u padu
Nijagarini vodopadi okovani ledom
 
Nije ledeno samo u SAD, što je dokazala jedna od korisnica Tvitera u Kanadi postavivši na ovoj društvenoj mreži sliku prozorskog stakla koje je puklo od hladnoće, uz komentar da se, kada se to desilo, „čulo kao pucanj iz pištolja“.
 
Si-En-En prenosi da je na Tviteru objavljen i video-snimak momka iz kanadskog grada Vinipega koji napolju baca vodu iz šolje koja se ledi u vazduhu.
 
Takođe, čuveni Nijagarini vodopadi zaledili su se usled izuzetno niskih temperatura na severoistoku zemlje.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak