Deda pretučenog dečaka očajan: Prebiše nam dete zbog 1.000 dinara, našli ga polomljenog i u krvi

Novosti 30.12.2017 21:07
Deda pretučenog dečaka očajan: Prebiše nam dete zbog 1.000 dinara, našli ga polomljenog i u krvi


Lazarevčanin Raša Jovanović, čiji je unuk F. J. surovo napadnut centru Vrnjačke Banje: Tukli ga "bokserom" jer nije uspeo da vrati pozajmicuMOG unuka su polomljenog i u krvi našli u kanalu. Mladić i devojka koji su ga primetili pozvali su Hitnu pomoć i policiju. Koliko znam, lice mu je potpuno unakaženo, a ima više preloma. Snaha Jelena, čim je čula, u četvrtak ujutru šta se dogodilo, uputila se u Kragujevac, u Klinički centar i samo mi je javila: "Još je u komi". Nisam imao snage ni da jauknem - govori za "Novosti" Raša Jovanović, deda šesnaestogodišnjeg F. J. iz Lazarevca, kome su teške telesne povrede, u sredu, nanela dvojica momaka u Vrnjačkoj Banji.

Raša Jovanović prenosi nam da njegov unuk, učenik drugog razreda Ugostiteljsko-turističke škole u Vrnjačkoj Banji, nije imao problema ni sa drugovima, ni sa nastavnicima, samo je želeo da što pre savlada zanat.

- Prema onom što su njegovi roditelji čuli, navodno je naše dete od nekoga pozajmilo izvesnu sumu novca, ali mu je rečeno da to vrati do ponoći - priča Jovanović. - Deo duga je vratio, ostalo je hiljadu dinara za koje je založio mobilni telefon. Eto, toliko danas vredi ljudski život, život mog unuka. Nadam se da će preživeti i da će sam moći da posvedoči šta se zaista dogodilo.

Pod sumnjom da su brutalno pretukli F. J. i tako počinili krivično delo ubistvo u pokušaju, pripadnici vrnjačke policije uhapsili su M. O.(18) iz Kruševca i A. Z. (18) iz Svilajnca, odredivši im zadržavanje u policijskom pritvoru do 48 sati.

Ova dvojica batinaša, koji kako nezvanično saznajemo, takođe pohađaju srednju školu u Vrnjačkoj Banji, u noći između utorka i srede su u centru ovog mesta, kako se pretpostavlja, metalnim "bokserom" naneli teške telesne povrede F. J.

Sa teškim povredama opasnim po život, dečak je najpre hitno prebačen u Opštu bolnicu "Studenica" u Kraljevu, a potom u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu, gde je posle trostruke operacije u veštačkoj komi i pod stalnim nadzorom lekara.

OPORAVAK NAJVAŽNIJI

- INCIDENT se nije dogodio u krugu škole, ni u Domu učenika, tako da se ne bih bavila nagađanjima. Sada je svakako najvažnije da se dečak oporavi - kratko nam je u telefonskom razgovoru rekla Jelena Čeperković, direktorka škole.

Nezvanično saznajemo i da je pretučeni F. J. solidan đak, u školi nije pravio probleme, a stanovao je u privatnom, iznajmljenom smeštaju u Vrnjačkoj Banji. Jedan od uhapšenih siledžija odranije je poznat policiji.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak