'Ulica otvorenog srca' otvara vrata 'Srpske kafane'

Politika 30.12.2017 12:12
'Ulica otvorenog srca' otvara vrata 'Srpske kafane'


U najveselijoj ulici 1. januara fešta će početi u 11 i trajaće do 17 časova. Tri muzička punkta – kod Ateljea 212, ispred Radio Beograda i kod zgrade opštinePrvog dana 2018. godine „Ulica otvorenog srca” ponovo će biti „ulica crvenih noseva”, ali i novogodišnje zabave. Još pre četiri decenije praznična manifestacija u Svetogorskoj ulici ušla je u kalendar najznačajnijih aktivnosti u prestonici.

U najveselijoj ulici na Starom gradu 1. januara fešta će početi od 11 i trajaće do 17 časova. Slatkiši, muzika, baloni, klovnovi... I to ne bilo koji, već „Doktori klovnovi” koji vraćaju osmeh na dečja lica. Ovi neobični lekari pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnici. Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa Beograđani i gosti manifestacije „Ulica otvorenog srca” postaće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu i radost najmlađim stanovnicima Srbije.

Potes od Doma omladine do Takovske ulice biće zatvoren za saobraćaj, a posetioci će imati priliku da uživaju na tri muzička punkta – kod Ateljea 212, ispred Radio Beograda i kod zgrade opštine. Za dobar zvuk biće zaduženi Sara Jovanović, Marko Mandić, Lena Kovačević, dečji hor „Čarolija”...

I „Srpska kafana” prvi put ove zime otvoriće vrata sugrađanima. U okviru tradicionalnog ručka, biće organizovana humanitarna aukcija kopija umetničkih predmeta legendarnih glumaca Ateljea 212 i poznatih sportista. Među brojnim rekvizitima i odelima naći će se i kostim glumca Zorana Radmilovića iz predstave „Kralj Ibi”. Sva prikupljena sredstva biće namenjena kupovini opreme za intenzivnu negu novorođenčadi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić”.

Za vreme manifestacije i Dom Jevrema Grujića u Svetogorskoj 17 biće otvoren za posetioce. U ovom muzeju u toku je izložba dela Paje Jovanovića pod nazivom „Od čika Paje” koja će biti otvorena do 4. marta 2018. Na izložbi je predstavljeno 38 remek-dela od kojih su neka prvi put prikazana javnosti. Postavka čini mozaik Jovanovićevih radova iz različitih istorijskih perioda – portreti građanske klase, srpskih i austrijskih vladara, orijentalističke slike Balkana, mitološke teme, idealizovane ženske alegorijske figure i raznovrsni prikazi umetnikove supruge Hermine – Muni Dauber, kao njegove neiscrpne inspiracije.

Beograđani i turisti će u ovoj ustanovi moći da uživaju u salonima u kojima su se održavali čuveni gradski balovi, a uz šoljicu kafe ili čaja imaće priliku da probaju čuvenu čokoladnu tortu kraljice Natalije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak