Čajna erkraft kupuje 50 Erbasovih aviona

Politika 30.12.2017 11:43
Čajna erkraft kupuje 50 Erbasovih aviona


Kineska kompanija Čajna erkraft, koja se bavi lizingom aviona, dogovorila je kupovinu 50 Erbasovih uskotrupnih letelica po kataloškoj ceni od 5,4 milijarde dolara, javlja „Blumberg”.Takva odluka je doneta jer kompanija nastoji da zadovolji rastuću tražnju za avio-prevozom na tom tržištu, koje bi uskoro trebalo da premaši američko i postane najveće na svetu.

„Transakcija koja se odnosi na avione A320neo realizovana je na osnovu izmena kupoprodajnog ugovora iz 2014. godine, a evropski proizvođač aviona je odobrio značajne cenovne ustupke”, navodi se u saopštenju lizing kompanije, čije je sedište u Hong Kongu.

Isporuke se očekuju u fazama od 2023. godine, dodaje se u saopštenju te kompanije, među čijim klijentima su avio-kompanije Er Čajna i ANA Holdings. S ovim ugovorom, ukupna knjiga porudžbina Čajna erkrafta će porasti na 252 aviona, od čega su 202 Erbasova i 50 Boingovih.

Kompanija trenuto ima 107 aviona u svojoj floti. Kineske kompanije su protekle godine potrošile više desetina milijardi dolara na kupovinu aviona, dok je tokom posete kineskog predsednika Si Đinpinga Berlinu u julu, Erbas saopštio da je Kina naručila 140 aviona u ukupnoj vrednosti od 22 milijarde dolara.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak