Kako premijerka Brnabić pamti 2017.

Mondo 30.12.2017 11:21
Kako premijerka Brnabić pamti 2017.


Za predsednicu srpske vlade, Anu Brnabić, 2017. godinu su obeležili predsednički izbori, otvaranje Muzeja savremene umetnosti i Kliničkog centra Niš, a u negativnom smislu štrajk radnika u kragujevačkom Fijatu."U političkom smislu, 2017. apsolutno su obeležili predsednički izbori i fantastična pobeda predsednika Aleksandra Vučića, sa 55 odsto osvojenih glasova", rekla je Brnabić u izjavi Tanjugu.

"A dolazak na čelo Vlade? To je za mene ogromna stvar", kaže Brnabić.

Izdvaja i završetak Kliničkog centra u Nišu, te navodi da je simbolično to veoma važan projekat, jer je to prvi klinički centar ikad završen u Srbiji.

"To je i simbol da dovodimo i najkompleksnije projekte do kraja. To nam daje vetar u leđa za 2018. godinu", poručuje.

Brnabić dodaje da je za nju lično od najvećeg značaja i otvaranje Muzeja savremene umetnosti nakon 10 godina, pošto je, kaže, kultura izuzetno važna, a godinama i decenijama je bila možda nepravedno zapostavljena.

Naglasila je da je Muzej savremene umetnosti signal koji govori o tome da će se Vlada više posvetiti kulturi u narednom periodu, "jer je kultura, uz obrazovanje, stvar od koje će sutra zavisiti održivi razvoj Srbije".

Kaže i da je Vlada u 2017. uspela da reši puno problema u ekonomiji i da sada moramo dalje da radimo na tome, kao i da pravimo osnovu za održivi razvoj i generacije koje dolaze.

Na pitanje koji bi događaj najradije zaboravila, kratko je rekla - štrajk u Fijatu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak