Ivana Španović mnogobrojnim priznanjima zaključuje godinu: Ne znam za granice

Novosti 27.12.2017 23:26
Ivana Španović  mnogobrojnim priznanjima zaključuje godinu: Ne znam za granice


Sigurna sam da sam daleko od maksimuma. Nagrade mi predstavljaju dodatni motiv da i u narednoj godini ponovo budem među najboljima - poručuje IvanaGODINU na izmaku, kraljica naše atletike, obeležila je nizom uspeha, a zaključuje je niskom nagrada, pre svih, kao vodeća na svetskoj rang-listi. Najbolja atletičarka Srbije, rekorderka u skoku udalj Ivana Španović, perjanica Vojvodine, koja je već šestu godinu zaredom najbolji klub u Srbiji, ne krije da joj priznanja mnogo znače kao podstrek za buduće izazove.

- Još ni sama ne znam gde su mi krajnje granice i sigurna sam da sam daleko od maksimuma - ocenjuje Španovićeva, najbolja sportistkinja 2017. godine u izborima renomiranih institucija, ustanova, sportskih i novinarskih žirija... - Priznanja mi predstavljaju dodatni motiv da i u 2018. beležim dobre rezultate i da ponovo budem među najboljima u svetu. Prilika za to biće mi Svetsko prvenstvo u dvorani u Birmingemu, koje se održava već u martu. Smatram da mi ta takmičenja odgovaraju i da ih više volim od onih na otvorenim borilištima.

Za srpsku atletiku, tokom 2017, osvojene su dve velike medalje i pored Španovićeve, koja je ostvarila najbolji skok sezone u svetu u dvorani (7,24 metara) na EP u Beogradu i odbranila naslov u Dijamantskoj ligi, istakla se njena mlađa klupska koleginica Milica Gardašević, koja je u istoj disciplini osvojila zlatno odličje na juniorskom EP.

- Ponosna sam na to što sam na neki način predvodnik mladih takmičara u mom klubu i nadam se da dajem pozitivan primer kako bi trebalo da se radi. Mi sportisti imamo motiv i podstrek da svakog puta damo sve od sebe. Sve što se za nas čini, dobro osećamo i zato gotovo da nema takmičenja na kom ne uzmemo medalju. Ciljevi i ambicije se nisu smanjili, moj trener, Goran Obradović i ja imamo još toga da pokažemo - zaključila je Španovićeva.

EP, SP, PA DIJAMANTI

NOVOGODIŠNjE praznike Ivana Španović će da provede sa prijateljima u kućnoj varijanti, po tradiciji, i odmah zatim počinje pripreme, s obzirom na to da je u narednoj sezoni očekuju tri značajna takmičenja.
- Posle dvoranskog SP u Birmingemu, predstoji EP i odbrana Dijamantske lige. Imala sam odmor od protekle sezone od nekih mesec i po dana, a već sam na pripremama u hali, gde radim na tehnici - kaže Španovićeva.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak