Istraga protiv "Laktalisa" posle povlačenja mleka za bebe

N1info 27.12.2017 00:58
Istraga protiv "Laktalisa" posle povlačenja mleka za bebe


Francuske vlasti su pokrenule istragu protiv kompanije Laktalis (Lactalis) jer je njeno mleko u prahu za bebe zagađeno salmonelom, javila je agencija AP.Pariski tužilac je otvorio preliminarnu istragu zbog ugrožavanja tuđih života, nemara i prevare, rekao je neimenovani sudski zvaničnik.  

Kompanija Laktalis se izvinila kupcima i saopštila da se odluka o povlačenju "iz predostrožnosti" odnosi na sve proizvode iz fabrike u Kraonu, na zapadu Francuske, koji su proizvedeni od februara.  

U saopštenju Laktalisa se navodi da su istražitelji utvrdili da je problem nastao posle renoviranja te fabrike početkom ove godine.  

Francuske vlasti su saopštile da je 31 dete u Francuskoj zaraženo salmonelom iz mleka iz fabrike u Kraonu. Nijedno dete nije preminulo od posledica trovanja, ali je 16 dece bilo hospitalizovano.  

Francuska kompanija je 21. decembra u 30 zemalja širom sveta povukla iz prodaje 7.000 tona zagađenih proizvoda.  

Francuska vlada je početkom decembra objavila listu zemalja na kojoj su, između ostalih, Velika Britanija, Kina, Pakistan, Bangladeš, Saudijska Arabija, Maroko, Sudan, Peru i Kolumbija, ali ne i SAD koje su veliko tržište kompanije Laktalis.  

U Srbiji je preduzeće "Amikus SRB" 11. decembra saopštilo da, takođe "iz predostrožnosti", povlači iz prometa dijetetski proizvod kompanije Laktalis "Celia Expert 2, serije 17COO12838". 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak