Todorić sateran uz zid - blokada svega

B92 27.12.2017 00:44
Todorić sateran uz zid - blokada svega


Županijski sud u Zagrebu blokirao je, prema predlogu vanredne uprave Agrokora, imovinu svih okrivljenih, obuhvaćenih istragom u slučaju Agrokor,Oni se terete da su koncernu raznim malverzacijama od 2006. do 2017. naneli štetu od ukupno 1,6 milijardi kuna, prenosi portal Index.hr.

Portal podseća da je već ranije blokirana imovina prvookrivljenog u slučaju Agrokor - Ivice Todorića, koji se još uvek nalazi u bekstvu u Londonu.

Todoriću su privremeno oduzeti poslovni udeli u firmi Agrokor Projekti, koja nije u sastavu Agrokora, kao i 2.733 deonice Agrokora.

Blokirana su mu po tri računa kod Addiko Banke, Zagrebačke banke i Kreditne banke Zagreb. Isto tako, blokirani su mu računi kod banaka koje je imao u inostranstvu, a reč je o banci ABN AMRO iz Holandije te 100-postotni udeo u firmi Agrokor Investments koja je registrovana u Amsterdamu.

Uprkos blokadi imovine Ivici Todoriću, Ramljak je zatražio blokadu imovine za svih 15 osumnjicenih u slučaju Agrokor, ukljucujući i Todorićeve sinove Antu i Ivana.

Blokirana je i imovina Todorićevih saradnika i direktora iz Agrokora Damira Kuštraka, Ljerke Puljić, Tomislava Lucića, Ivana Crnjca, Piruške Canjuga, Mislava Galića, Hrvoja Balenta, Alojzija Pandžića, Marijana Alagušića i Ivice Sertića, Olivia Diskordije i Sanje Hrstić.

Blokirani su im računi u bankama, ne smeju opterećivati ili prodavati nekretnine, a Centralnom klirinškom depozitarnom društvu naloženo je da zamrznu trgovanje državnim obveznicama ili deonicama.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak