Novogodišnja putovanja za malo para

Novosti 26.12.2017 18:50
Novogodišnja putovanja za malo para


Kako da uz skroman budžet putujete tokom predstojećih praznika. Veliki broj aranžmana do 70 evra. Šta nude Niš, Novi Sad i planine u SrbijiNOVAC nije uvek preduslov za provod, pa oni koji imaju dobro društvo, uz malo mašte mogu odlično da se provedu na putovanju tokom predstojećih novogodišnjih praznika.

Najjeftinije novogodišnje aranžmane i ove godine nudi "Argus", koji organizuje dvodnevno putovanje na doček u Budimpeštu. Ovaj autobuski aranžman ne uključuje noćenje, već se stiže 31. decembra, razgleda se prestonica Mađarske, sledi doček na trgovima i - povratak u Beograd. Na sličan način je osmišljeno i putovanje u Beč koje košta 39 evra, a uključuje i razgledanje Bratislave u odlasku, šetnju po Beču i doček, kao i povratak ujutru 1. januara u Beograd. Povoljni su i aranžmani od 69 evra za Veneciju sa jednim noćenjem ili u Sofiju, po istoj ceni, sa dva noćenja.

Međutim, oni koji su spremni da plate malo više, mogu i sami da osmisle putovanje. Vozom iz Beograda može da se stigne do Budimpešte za 26 evra (povratna karta), a iznajmljivanje stana za nekoliko osoba košta od 20 evra. Povratna vozna karta do Beča je 39, a do Ljubljane 25 evra. Noćenje je u ovim gradovima skuplje, ali je u Solunu jeftinije. Povratna karta sa Beogradske železničke stanice košta 57 evra (ležaj je osam evra).

Ukoliko se krene iz Niša, povratna karta je 16 evra, a u Solunu smeštaj može da se nađe već od 15 evra u hostelu, dok je noćenje u hotelu oko 30 evra.

Nažalost, do Temišvara voz više ne saobraća (što je velika šteta jer je povratna karta bila 14 evra iz Beograda), ali i autobusom može da se ode i vrati se za 1.300 dinara. Noćenje u ovom gradu košta 18 evra. On je prepun spomenika srpske istorije. Iz Temišvara ka celoj Evropi lete avioni mnogih niskobudžetnih avio-kompanija. Do Pariza, recimo, može iz Temišvara da se stigne i za 100 evra i još ima karata.

Novogodišnje praznike je lepo provesti i u svojoj zemlji, a autobuski saobraćaj povezuje sva mesta u Srbiji. Najjednostavnije je stići do Niša i Novog Sada, a u ovim gradovima je dobar provod garantovan, a cene su niže nego u Beogradu. Takođe, u oba grada se organizuju doček i božićni vašar. Noćenje u Nišu može da se nađe već od 10 do 15 evra u privatnom smeštaju. Prenoćište u Novom Sadu može da se nađe za osam evra (noćenje u hotelu za dve osobe i za oko 30 evra), a povratna karta za supermoderan i čist voz iz Beograda (putuje sat i 15 minuta) košta 430 dinara. Mladi imaju i popust.

Zimski praznici su možda i najlepši na planini, a najjeftinije je kada se okupi dobro društvo i iznajmi kompletna kuća. Cene su najpovoljnije na Divčibarama gde kuća od 110 kvadrata košta 30 evra za noć. Zlatar, Zlatibor, Goč, Tara, Stara planina i Sirogojno su samo neka mesta na kojima novogodišnji praznici izgledaju čarobno, a ko nema veliko društvo može da ode sa agencijom "Srbija za mlade", jer će za 45 evra dobiti prevoz, tri noćenja, žurke i igre bez granica na snegu!

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak