Milanović: Srbijom vlada "beogradska čaršija"

Novosti 26.12.2017 18:32
Milanović: Srbijom vlada "beogradska čaršija"


Bivši premijer i lider SDP Zoran Milanović izjavio je da se u Srbiji danas vodi "čaršijska politika", koja uz određene pauze, drma beogradskom političkom scenom duže od 100 godinaBivši premijer i lider SDP Zoran Milanović izjavio je da se u Srbiji danas vodi "čaršijska politika", koja uz određene pauze, drma beogradskom političkom scenom duže od 100 godina. 
 
"To je tačnije rečeno srbijanska, odnosno čaršijska politika. U Beogradu i danas postoji nama s hrvatske levice i levog centra relativno bliska i ne baš malobrojna grupa ljudi, ali postoji i famozna čaršija. Razumijete o čemu govorim. Ta čaršija, uz određene stanke, drma beogradskom politikom već dulje od 100 godina", rekao je Milanović odgovarajući na pitanje riječkog Novog lista kako se treba ponašati prema srpskojpolitici i predsedniku Aleksandru Vučiću.
 
S jedne strane, kaže Milanović, moraš prihvatiti volju naroda koji bira ono sto želi, kao i u Poljskoj i Mađarskoj, ali ne možete ljude terati da to apriorno poštuju na vrednosnom niovu.
 
"Nakon svega što se dogodilo, i još se uvek događa, neki će ljudi itekako morati da dokažu da pripadamo istom društvu. Najtužnije je to što su određeni hrvatski političari svojevremeno, pa i dan danas, znali da padnu u strastveni zagrljaj tih manipulatora", rekao je Milanović.
 
Inače, u opširnom intervjuu za riječki dnevni, Milanović kaže da je stranački gledano njegova politička karijera završne, te da ne namerava da se kandiduje za predsednika Hrvatske.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak