BMW prodao 100 hiljada električnih automobila u 2017.

RTV 26.12.2017 16:08
BMW prodao 100 hiljada električnih automobila u 2017.


Nemački proizvođač automobila BMW je ostvario zacrtani cilj i prodao ove godine 100.000 električnih automobila širom sveta, koristeći snažnu tražnju u Zapadnoj Evropi i Sjedinjenim Državama za modelima kao što su BMW i3 i BMW serije 2 Active Tourer na hibridni pogon.To je povećanje od preko 60 odsto u odnosu na 62.255 električnih automobila koje je BMW prodao prošle godine, javlja američka televizija CNBC.

Nemački proizvođač luksuznih automobila je saopštio da očekuje da će prodaja električnih vozila u 2018. godini porasti za neki srednji dvocifreni procenat.

Ovaj nemački pionir u proizvodnji električnih automobila je hečbek BMW i3 prvi put izbacio na tržište 2013. godine.

Automobilska grupa iz Minhena je poručila da se priprema za masovnu proizvodnju električnih automobila, s ciljem da do 2025. ima 12 potpuno električnih modela čiji će domet biti do 700 kilometara sa jednim punjenjem baterije.

Američka kompanija za proizvodnju baterija Solid Pauer saopštila je u ponedeljak da je uspostavila partnerstvo s BMW-om, s kojim će razvijati tehnologiju naredne generacije čvrstih baterija (solid-state battery) za upotrebu u električnim automobilima, dodaje CNBC.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak