Smenjen načelnik niške policije

B92 26.12.2017 10:41
Smenjen načelnik niške policije


MUP razrešio Ninoslava Mitića sa mesta načelnika Policijske uprave Niš, nezvanično saznaje RTS.Mitić je na funkciji načelnika niške policije bio od decembra 2015. godine.

Južne vesti navode da je informacija o navodnoj Mitićevoj smeni u Niš stigla još juče popodne, a danas ju je za taj portal potvrdila državna sekretarka Biljana Ivković.

"U narednih par dana će biti formalno okončana procedura. Mitić će biti prebačen na drugo radno mesto", kazala je kaže Ivkovićeva.

RTS navodi da je najverovatniji razlog za smenu Mitića aktuelna situacija u Nišu – gde je došlo do serije paljenja automobila funkcionera SNS-a i pripadnika niške policijske uprave.

Kada su gorela kola u Nišu?

- 5. septembar - Iako je niška policija tvrdila da nema saznanja da je goreo automobil nekog njihovog službenika, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je početkom decembra saopštio da je zapaljen automobil načelnika Kriminalističkog odeljenja niške Policijske uprave Dejana Utvića. Ipak, građani su tek nedavno saznali da je auto zapaljen još septembra.
- 15. novembar - policijski inspektor D. J.
- 16. novembar - zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur
- 19. novembar - direktor Tržnice Goran Đorđević
- 19. novembar - automobil u niškom naselju Durlan
- 4. decembar - automobil u niškom naselju Trošarina
- 17. decembar - zamenik načelnika Policijske uprave Niš Zoran Bogdanović
- 19. decembar - eksplodirao automobil u naselju Trošarina. Iako zasada nema naznaka da je ovde požar bio podmetnut, ovo je jedini incident u kome je bilo mrtvih.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak