Gradski prevoz u prestonici: Odvojen novac za 190 autobusa

Novosti 25.12.2017 13:44
Gradski prevoz u prestonici: Odvojen novac za 190 autobusa


Odbornici gradskog parlamenta razmatraće predlog budžeta za 2018. godinu. Za unapređenje javnog prevoza uložiće se 25 milijardiPREDVIĐENI prihodi grada za 2018. godinu su oko 102,7 milijardi dinara. To je za oko 0,87 odsto više od ovogodišnjeg budžeta. Sledeće godine, deficit u gradskoj kasi biće u zakonskim okvirima, rekao je Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada, najavljujući za četvrtak sednicu gradskog parlamenta.

Na dnevnom redu, glavna tačka biće budžet.

- Za unapređenje javnog gradskog prevoza predviđeno gotovo 25 milijardi dinara - precizirao je Nikodijević. - Sledeće godine sledi nabavka novih autobusa i tramvaja. Predviđena su sredstva za 100 solo, 40 zglobnih i 50 elektroautobusa.

Za dečju i socijalnu zaštitu odvojeno je gotovo 19 milijardi dinara.

- Nastavljamo sa subvencijama za svu decu, bez obzira da li idu u državni ili privatni vrtić - rekao je Nikodijević.

On je naveo i da će 4,5 milijadi dinara biti uloženo u održavanje i izgradnju nove putne infrastrukture. Takođe, pored 10 milijardi dinara redovnog godišnjeg izdvajanja za opštine, još 1,5 milijardi kapitalnih sredstava dodatno je predviđeno za opštine.

- Taj novac je predviđen za projekte opština koje se odnose na izgradnju infrastrukture, odnosno lokanih puteva - zaključio je Nikodijević.

Odbornici bi trebalo da daju saglasnost na programe poslovanja gradskih preduzeća za 2018. godinu. Na dnevnom redu naći će se i nekoliko planova detaljne regulacije.

Pred odbornicima će se naći i predlog odluke za dodelu bespovratnih sredstava za podršku razvoja preduzetništva.

- Predviđena je pomoć mikro i malim preduzećima za zapošljavanje ljudi sa biroa Nacionalne sužbe za zapošljavanje. Takođe, novac ide onima kojima je neophodno da kupe novu opremu ili novi materijal za povećanje kapaciteta proizvodnje - dodao je Nikodijević.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak