Ubedljive pobede naprednjaka na lokalnim izborima

Politika 24.12.2017 22:46
Ubedljive pobede naprednjaka na lokalnim izborima


Lider Srpske narodne stranke (SNS) Aleksandar Vučić proglasio je pobedu njegove stranke u četiri od pet oština u kojima su danas održani lokalni izbori.Vučić je na konferenciji za novinare naveo da je SNS pobedila u Pećincima, Mionici, Negotinu, i Kostolcu.

Izbori su održani i u Preševu gde se lista Aleksandar Vučić - Za Srbiju jedinstveno nadmetala za odbornička mesta sa nekoliko albanskih partija.

Rekordni rezultati SNS

Predsednik Spske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da je u opštini Pećinci SNS sa SPS osvojila 77,71 odsto glasova. „To je jedan od rekordnih rezultata. Naša lista će imati 28 mandata”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je kazao da je u Popincima lista predvođena SNS na jednom biračkom mestu dobila 86 odsto, a na drugom 91 odsto glasova. Vučić je rekao da je SNS u Mionici izašala samostalno i da je osvojila 65,33 odsto glasova, odnosno 28 mandata, dok je drugoplasirana lista SPS, SRS i JS sa šest dobijenih mandata, dok je DS osvojila pet mandata.

On je kazao i da je PUPS osvojio značajan broj glasova. Vučić je rekao da SNS u Negotinu ima 71, od 72 biračka mesta. Prema njegovim rečima, u Kostolcu SNS je osvojio 15 mandata. On je rekao da u toj opštini cenzus prelaze Dveri i PUPS.

Vučić je zahvalio građanima Srbije koji su, kako je ocenio, na demokratski način pokazali da poštuju rad, zalganje i odgovornost i da medijska i druga buka nije nešto što ih rukovodi kome će dati poverenje.

On je rekao da je kriv za nešto lošije rezultate jer lično nije otišao u Negotin i Kostolac.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak