Hidrira kosu i kožu, vraća sjaj: Evo kako se koristi čudotvoran glicerin

Stil magazin 24.12.2017 20:29
Hidrira kosu i kožu, vraća sjaj: Evo kako se koristi čudotvoran glicerin


Primena glicerina je široka i može vam pomoći u mnogim situacijama i istovremeno vam uštedeti vreme i novac. Glicerin je odličan protiv prašine pa tako ako njime ispolirate ogledala i lakirani drveni nameštaj prašina se neće taložiti na njima.Odličan je i za kosu, a najjednostavnije ga je upotrebiti tako da dodate nekoliko kapi glicerina u šampon prilikom pranja kose i kosa će nakon toga postati hidrirana, poslušna i meka. Glicerin se može dodati i u masku za kosu prilikom čije će primene navlažiti i obnoviti dlaku kose.   
 
Može vam pomoći i kod uklanjanja teških mrlja. Mrlje od bobičastog voća možete da eliminišete tako što na mrlji držite jedan sat glicerin, pa ga posle isperete u slanoj vodi. Mrlje od čaja ili kafe uklonite tako što stavite smesu kuhinjske soli i glicerina, pa čim mrlja izbledi operete je na uobičajen način.   
 
Suve ili problematične delove ruku negujte glicerinom tako što ga nanesete u tankom sloju ili možete da napravite kupku za ruke s malo kapi glicerina koje stavite u toplu vodu. 

Odličan je i za negu grube kože na ispucalim petama, grube kože ruku i stopala. Nakon samo 10 dana primene na gruboj koži će se videti poboljšanje, a pete će biti meke i nežne, roze boje, a i nokti će dobiti lep sjaj.

Laminate i parkete možete održavati glicerinom tako što ih obrišete vodom i glicerinom, nakon čega će podovi sijati.

Glicerin dugo čuva vlagu i brzo je upija, a ako se nanese na lice koža ga ne apsorbuje već glicerin stvara nevidljiv sloj koji će privući mikroskopske molekule vode koji se nalaze u vazduhu i koje će hidrirati kožu.

Glicerin je osnovna nega za sve one koji žive u mestima gde je visoka vlažnost. Ako vlažnost nije visoka glicerin će tražiti vodu u dubljim slojevima kože te će je na taj način dehidrirati. Glicerin se nikako ne sme koristit za negu kose lica ako je vlaažnost vazduha niska!


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak