Topovsko meso: Manda 15. žrtva u ratu klanova

Alo 22.12.2017 17:15
Topovsko meso: Manda 15. žrtva u ratu klanova


Danijel Mandić Manda (36) je 15. žrtva dvogodišnjeg rata ­izme­đu dva zaraćena narko-klana iz Kotora - „ška­lja­ra­ca“ i „kav­ča­na“.Mandić je ubijen u noći između srede i četvrtka s nekoliko hitaca u glavu, dok je razgovarao sa drugovima u blizini bioskopa u centru Berana. Egzekucija je bila surova, a Mandić nije imao šanse da preživi, jer mu je ubica iz neposredne blizine hladnokrvno pucao u glavu!

Rat iz­me­đu dva za­ra­će­na ko­tor­ska kla­na, „ška­lja­ra­ca“ i „kav­ča­na“ počeo je zbog ne­stan­ka 300 ki­lo­gra­ma ko­ka­i­na u Va­len­si­ji. Osim ma­fi­ja­ških ob­ra­ču­na, ko­ji su rezul­ti­ra­li su­ro­vim li­kvi­da­ci­ja­ma, sukob je obeležen sa tri bom­ba­ška na­pa­a u kojima, srećom, nije bilo žr­ta­va i šest po­ku­ša­ja ubi­stva. Ob­ra­ču­ni su se de­ša­va­li na te­ri­to­ri­ji Cr­ne Go­re i Sr­bi­je, a istraga policije ukazuje da su stra­da­li, mahom, pri­pad­ni­ci „ška­lja­ra­ca”.

danijel mandić manda
Mesto ubistva Danijela Mandića Mande

Stradali su i nevini, među kojim je doktor Dragan Zečević. Njegov jedini greh bio je što je svakog jutra pio kafu u lokalu koji se nalazi na pedesetak metara od njegove kuće. Poginuo je i Saša Marković, bivši poslanik Liberalnog saveza. Spekulisalo se da je stradao greškom, a da je prava meta bio njegov kum Goran Đuričković. Bivši crnogorski fudbaler Goran Lenac (33) ubijen je 16. septembra 2017. dok je trenirao na stadionu Bokelja. Nije imao kriminalni dosije, ali je policija potvrdila da je bio povezan sa članovima kavačkog klana.

Prema podacima po­li­ci­je, u su­ko­bu dve za­ra­će­ne ma­fi­ja­ške grupe do sada su stra­da­li Go­ran Ra­do­man, Sa­ša Mar­ko­vić, Go­ran i Ra­do­mir Đu­rič­ko­vić, Ivan Lo­pi­čić, Sr­đan Vla­ho­vić, Go­ran Du­čić, Go­ran Bi­sku­po­vić, Mi­loš Bo­šnjak, Da­li­bor Đu­rić, Đor­đe Bo­re­ta, Dra­gan Ze­če­vić i Đor­đe Se­ku­lo­vić, Goran Lenac i Danijel Mandić. 
Mandić je, prema prvim rezultatima istrage, poslednja žrtva ovog rata. U trenutku pucnjave bio je u društvu prijatelja, u blizini bioskopa u centru Berana. Policija je saopštila da intenzivno traga za ubicom.

Zaplena droge i 22.000 evra

Tokom akcije „Medved“, kada je bio uhapšen Danijel Mandić Manda, policija je u stanovima osumnjičenih pronašla 400 grama heroina, pola kilograma paracetamola i kofeina, 400 grama marihuane, tri elektronske vage, pribor za mešanje droge, tri pištolja, veću količinu municije, 22.000 evra, nekoliko mobilnih telefona i više SIM kartica.

Mandić je odranije poznat policiji. Pre pet godina uhapšen je u akciji „Medved“ zbog prodaje droge i tada je osuđen na dve godine i pet meseci zatvora. U spektakularnoj akciji „Medved“, sprovedenoj u Beranama, Rožajama i Bijelom Polju, razbijene su dve narko-grupe. Akciji je počela u ranim jutarnjim satima helikopterskim desantom, a pripadnici specijalnih jedinica i specijalizovane ekipe sa psima uhapsili su 10 osoba zbog trgovine drogom. 

Manić je u Beranama dugo bio vlasnik lokala „City“ koji više ne radi.

goran radoman
Mesto ubistva Gorana Radomana, 

„Škaljarce” štiti Luka Bojović

Vođa „škaljaraca“ je Jovica Jovan Vukotić, koji je, navodno, pod zaštitom Luke Bojovića i Filipa Koraća, poreklom sa Čeva kod Cetinja. Crnogorski mediji pišu da se bogatstvo Koraća procenjuje na stotine miliona evra napravljenih, navodno prodajom droge. „Kavčani“ su iz Kavača, mesta pored Kotora, a vode ih Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer. Kašćelan je optužen i Viši sud u Podgorici mu sudi u odsustvu, jer je u bekstvu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak