"Laktalis" iz prodaje povukao milione proizvoda u 30 zemalja

Radio 021 21.12.2017 23:20
"Laktalis" iz prodaje povukao milione proizvoda u 30 zemalja


Francuska kompanija Laktalis povukla je još nekoliko miliona proizvoda širom sveta nakon skandala u vezi sa prisustvom salmonele u mleku u prahu za bebe.Ovaj skandal je pogodio 30 država, ali kompanija nije navela koje.
 
Grupa Laktalis prethodno je početkom decembra povukla nekoliko miliona proizvoda namanjenih bebama, a danas je saopšteno da se odluka o povlačenju "iz predostrožnosti" odnosi na sve proizvode iz fabrike u Kraonu, na zapadu Francuske, koji su proizvedeni od februara. 
 
Laktalis se u saopštenju izvinio kupcima navodeći da su istražitelji utvrdili da je problem nastao posle renoviranja u Kraonu početkom godine. Dodaje se da je proizvodnja u tom mestu obustavljena. 
 
Francuske vlasti su saopštile da je 26 beba imalo zdravstvene probleme početkom decembra i da se to povezuje s proizvodima kompanije Laktalis u kojima je pronađena salmonela. 
 
Francuska vlada početkom decembra objavila je listu zemalja na kojoj su, između ostalih, Velika Britanija, Kina, Pakistan, Bangladeš, Saudijska Arabija, Maroko, Sudan, Peru i Kolumbija, ali ne i SAD koje su veliko tržište kompanije Laktalis. 
 
Preduzeće "Amikus SRB" saopštilo je 11. decembra da iz predostrožnosti povlači iz prometa sa tržišta Srbije dijetetski proizvod "Celia Expert 2, serije 17COO12838", francuske kompanije Laktalis.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak