MK Grupa izdvojila više od osam miliona dinara za zaposlene koji imaju troje i više dece

Beta 21.12.2017 14:32
MK Grupa izdvojila više od osam miliona dinara za zaposlene koji imaju troje i više dece


Kompanija MK Grupa nagradila je danas svoje zaposlene koji imaju troje i više dece sa po 50.000 dinara uoči novogodišnjih i božićnih praznika kako bi promovisala porodične vrednosti i natalitet.Iznos od 8,35 miliona dinara rasporedjen je na 166 porodica sa troje ili više dece, koliko ih ima u sistemu te kompanije.

Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić rekao je novinarima u Beogradu da je MK Grupa najsnažnija kompanija u Srbiji jer u njoj rade sjajni ljudi.

"Iza svakog uspešnog sistema stoje ljudi. Mi u MK Grupi verujemo da je garancija kvaliteta i uspeha kompanije stvaranje sistema zadovoljnih ljudi, kako na poslovnom planu, tako i privatno", istakao je Kostić.

On je dodao da je pored svakodnevnog učenja i razvoja, društvena odgovornost jedan od najvažnijih elemenata poslovanja te kompanije.

Jedan od nagradjenih Nikola Timko koji radi u kompaniji Karneks, članici MK Grupe, otac je sedam sinova i dve ćerke i nagradjen je sa 100.000 dinara.

"Ne kažem da supruga i ja imamo lak zadatak, ali učeći jedni od drugih, naša deca ranije stiču veštine za samostalno obavljanje svakodnevnih obaveza. Porodica je stub svakog društva i zato ih treba podržati i podsticati. Ja imam sreću što radim u kompaniji gde su dobrobit i sigurnost zaposlenih prioritet", kazao je Timko.

Ivana Vujadinović iz Aik banke koja ima petoro dece rekla je da joj mnogo znači materijalna pomoć i podrška.

"Redak sam primer majke sa petoro dece i kroz ovo vidim da nas dodatno vrednuju. Priznanje mi znači mnogo jer je odgajanje petoro dece teško i zbog različitih potreba zbog uzrasta dece", istakla je Vujadinović.

Kompanija MK Grupa, lider je u agrarnoj, šećernoj i mesnoj industriji u Srbiji, ima investicione planove u oblasti bankarstva i turizma, a i dalje će, kroz različite aktivnosti u okviru svog društveno-odgovornog poslovanja, nastaviti da promoviše porodiče vrednosti, ističu iz kompanije.

Aktivan rad sa mladima iz SOS Dečijeg sela Kraljevo, zadužbinarstvo porodice Kostić, fondacija "Magnet za ljubav", ulaganje u rad i razvoj darovitih naučnika iz Petnice, učestvovanje u podizanju Hrama Svetog Save i briga o životnoj sredini, neke su od aktivnosti kojima MK Grupa pomaže 70 opština u Srbiji u kojima posluje.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak