Igor iz Srbije: 5 mrtvih, 18 identiteta, 8 zemalja

B92 18.12.2017 15:04
Igor iz Srbije: 5 mrtvih, 18 identiteta, 8 zemalja


Igor Vaclavić, alijas Norbert Feher, poznat i kao "Igor Rus", osumnjičen za pet ubistava u Italiji i Španiji, priznao je pred sudom da je koristio 18 identitetaKako prenose španski mediji, Vaclavić je odgovarao na pitanja sudije punih pet sati i otkrio je da je različita imena koristio u osam država.

Vaclaviću je određen pritvor zbog pucnjave u Španiji u kojoj su ubijena i dvojica pripadnika Civilne garde, ali i zbog sumnje da je umešan u oružanu pljačku u kojoj su dve osobe ranjene.

Španska policija ga je uhvatila nakon potere u više evropskih zemalja, u kojoj su, prema informacijama italijanskih medija, učestovali i policajci iz Srbije, a na osnovu poternice iz Italije, gde Vaclavića sumnjiče za dva ubistva.

Vaclavić, državljanin Srbije, navodno rodom iz Subotice, nije se protivio zahtevu Italije da bude izručen toj zemlji, a iza rešetaka u Španiji će ostati dok se ne završi suđenje za zločine koje je izvršio u toj zemlji.

Nakon toga sledi proces izručenja, a Vaclavić će svakako sve vreme biti iz rešeteka jer je sudija odbacio mogućnost kaucije.

Vaclavić je dugo bio označen kao jedan od najtraženijih begunaca u Italiji i privukao je pažnju medija i u Italiji i u Srbiji.

Vaclavić ima 36 godina, a italijanska policija ga goni zbog ubistava barmena Davida Fabrija vatrenim oružjem u jednom italijanskom klubu i čuvara Valerija Verija.

Slučaj je dospeo u žižu javnosti kada su Fabrijevi prijatelji otvorili račun na kome su prikupljali sredstva kojima je praktično ucenjena Vaclavićeva glava. Nuđeno je 50.000 evra za informaciju o tome gde se krije, uz naznaku da će suma biti dvostruko manja ukoliko se otkrije "lokacija njegovog leša".

To je podelilo javnost, a pravnici su sporili zakonitost takve ponude.

Kako se navodi, Vaclavić je već bio hapšen zbog teških, nasilnih krađa u Italiji 2015. godine.

Iako ga italijanski mediji zovu "Igor Rus", uz naznaku da je iz Srbije, domaći mediji ga nazivaju "Igor Srbin".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak