Majka monstrum priznala: Dala sam bebi metadon, mislila sam da krizira

Telegraf 15.12.2017 11:58
Majka monstrum priznala: Dala sam bebi metadon, mislila sam da krizira


Tanja Lakić Mahud (41), koja je optužena za teško ubistvo osmomesečne ćerke Anje, juče je prvi put, na samom kraju suđenja, priznala da je svojoj bebi dala metadon jer je "mislila da krizira".Suđenje Tanji Lakić Mahud, optuženoj za teško ubistvo svoje osmomesečne ćerke Anje čiji je leš pronađen u kesi na terasi stana u Južnom bulevaru u septembru 2015. godine, završeno je danas u  Višem sudu u Beogradu, a izricanje prvostepene presude zakazano je za 20. decembar.

Ona je po prvi put od zločina priznala da je svojoj bebi dala metadon jer je "mislila da krizira".

- Moguće je da sam joj dala metadon jer je plakala, pa sam milslila da je u krizi, ali to ne znači da sam htela da je ubijem. Ja sam dobra majka - govorila je juče optužena, ali se na njenom licu nije videla griža savesti. Inače, ona je ranije tvrdila da se beba najverovatnije otrovala dok ju je dojila, što su veštaci opovrgli.

Optužena je prethodno ponovila da je dugogodišnji narkoman, kao i da je dete rođeno sa metadonskom krizom jer je ona ovaj lek uzimala tokom trudnoće.

Podsetimo, zločin koji je šokirao Srbiju dogodio se krajem septembra 2015, kada je policija upala u stan Lakićkine majke i pronašla optuženu čedomorku prerezanih vena u besvesnom stanju.

Leš bebe pronađen je tek sutradan, kada je po nalogu tužilaštva odmah i pokrenuta istraga.

Više tužilaštvo tereti Lakićevu da je s predumišljajem dala svojoj ćerki veću količinu ovog leka, od koje je dete ubrzo preminulo, a potom pokušala da izvrši samoubistvo. Zamenik tužioca Tatjana Sekulić istakla je da bi sud trebalo da joj izrekkne kaznu ne manju od 30 godina.

Optužena od početka postupka negira krivicu, a kako je dete preminulo od prevelike količine metadona i kako je leš završio u đubretu, ona nije mogla da odgovori.

Tokom postupka se branila tvrdnjama da su detetu mogli da naude i dvoje dilera sa Karaburme od kojih je nabavljala drogu, a koji su navodno dete čuvali uoči tragedije.

Njoj je sud prethodno ukinuo pritvor i odredio meru zabrane napuštanja kuće sa elektronskim nadzorom. Tako je, iako optužena za najteže krivično delo, Lakićeva poslednjih nekoliko meseci u pritvoru, ali u stanu svoje majke, gde joj je beba ubijena.

Na današnjem pretresu iznete su završne reči tokom kojih je zamenik tužioca tražio da se Lakićevoj izrekne kazna ne manja od 30 godina zatvora, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak