Severna Koreja: U slučaju pomorske blokade SAD – nemilosrdan odgovor

RTS 15.12.2017 10:45
Severna Koreja: U slučaju pomorske blokade SAD – nemilosrdan odgovor


Severna Koreja je upozorila da će preduzeti "nemilosrdne mere" da bi se odbranila ukoliko se SAD odluče za pomorsku blokadu, što Pjongjang vidi kao ratni čin, javljaju severnokorejski mediji.Severnokorejska novinska agencija KCNA prenosi, pozivajući se na portparola ministarstva spoljnih poslova te zemlje, da bi pomorska blokada predstavljala "bezobzirno kršenje" suvereniteta i digniteta Severne Koreje.

KCNA napominje da je američki predsednik Donald Tramp preduzeo "izuzetno opasne i velike korake ka nuklearnom ratu" time što je zatražio takvu blokadu.

Rojters navodi da nije jasno na koji se američki predlog to odnosi, a južnokorejska agencija Jonhap podseća da je držani sekretar Ron Tilerson nedavno pomenuo "pravo na prekid prevoza robe u pomorskom saobraćaju" ka Severnoj Koreji i iz Severne Koreje.

"Ukoliko SAD i njihovi sledbenici pokušaju da sprovedu pomorsku blokadu protiv naše zemlje, smatraćemo to kao ratni čin i odgovoriti na to nemilosrdnim kontamerama u cilju odbrane, kao što smo u više navrata upozorili", navela je severnokorejska novinska agencija.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak