Drama u Banjaluci: Katastrofa, evakuišemo studente

Mondo 13.12.2017 23:55
Drama u Banjaluci: Katastrofa, evakuišemo studente


Nakon što se istorijski vetar u Banjaluci smirio, kiša je donela poplavu u Studentski dom "Nikola Tesla" u Banjaluci i uzrokovala pravi haos, evakuaciju studenata, prekid nastave i ono već poznato pitanje: Ko je kriv?Studenti koji stanuju u paviljonima I i II i III Studentskog centra “Nikola Tesla” Banjaluka evakuišu se zbog poplave, a nastava na fakultetima je obustavljena.

Paviljone su posetili ministar prosvjete Dane Malešević, kao i prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u BL prof. Luka Kecman i predsjednik Unije studenata Ratko Savić.

Reporter MONDA javlja da je u domu je potpuni haos, voda je prodrla u sobe, a studenti se već polako sami evakuišu i odlaze sopstvenim prevozom iz doma iako će biti organizovan prevoz. Ogorčeni su na zakasnelu reakciju institucija i situaciju koja ih je snašla.

Univerzitet je zvanično doneo odluku da nastave neće biti ove, kao ni naredne sedmice.

"Nastava na svim fakultetima/Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, obustaljena je od 14. decembra 2017. godine, zbog vandredne situacije nastale zbog vremenskih nepogoda, koje su načinile veliku materijalnu štetu na studentskim paviljonima I, II i III Studentskog centra 'Nikola Tesla'. Nastava je obustavljena do 22. decembra 2017. godine", navodi se u saopštenju.

Studentski parlament i Unija studenata Univerziteta u Banjaluci ranije su zatražili da se hitno pristupi rešavanju situacije u studentskim domovima u ovom gradu nakon što je olujno nevrijeme prouzrokovalo veliku materijalnu štetu na tri paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla".IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak