Razorni vetar opustošio Banjaluku

Mondo 13.12.2017 21:57
Razorni vetar opustošio Banjaluku


U jakim udarima vetra u Banjaluci povređene su najmanje tri osobe, a pričinjena je velika materijalna šteta. Vetar je duvao brzinom od 116 km/h, što je najjači vetar ikada zabeležen u gradu na Vrbasu.Dvoje ljudi je povređeno kada je vetar skinuo krov u Ulici cara Lazara u Banjaluci, a jedna osoba je povređena kada su se urušili krov i plafon u kući u Mesnoj zajednici Karanovac, rekao je Srni portparol Gradske uprave Banjaluka Milenko Šajić.

Meteorolozi su sinoć u Banjaluci izmjerili udare vetra od 116 km/h, odnosno 32,4 metra u sekundi, potvrđeno je Mondu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

"Sinoć je Banjaluku pogodila jaka oluja za žestokim udarima. Vetar će i tokom dana da bude jak, ali će popodne da se smanje udari", kažu u RHMZ.

Najjači vetar do sada zabeležen u Banjaluci duvao je u februaru prošle godine kada su izmereni udari brzine 30 metara u sekundi.

Na području grada oštećeno je najmanje šest motornih vozila, porušen veći broj stabala, reklamnih sadržaja, komunalne opreme i saobraćajnih znakova. U naselju Obilićevo snažan vetar odneo je limene krovove s više zgrada.

Gradski Odjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice apeluje na građane, organe i druge službe na području Banjaluke da zaštite sebe i imovinu budući da će olujno nevrijeme trajati do kraja dana.

Srušeno drveće, otkinuti oluci, počupane ograde, gomile lišća i smeća na trotoarima - to su prizori sa naših ulica ovog jutra.

U univerzitetskom kampusu vetar je pokidao krov s jednog paviljona.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak