Pariz: Sastali se Vučić i Makron

RTS 12.12.2017 17:13
Pariz: Sastali se Vučić i Makron


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Parizu sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji dve zemlje.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Parizu sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji dve zemlje. Makron je rekao da će posetiti Srbiju pre leta 2018. godine.

Sastanak je održan na brodu kojim su se visoke zvanice vozile iz Jelisejske palate ka ostrvu Segan, na kojem će biti organizovan Samit o klimatskim promenama "Jedna planeta" (One Planet).

Predsednik Makron je obavestio predsednika Vučića da će posetiti Srbiju pre leta 2018. godine.

Tokom susreta, srpski predsednik razgovarao je sa francuskim kolegom o investicijama u Srbiji i zamolio ga za veću podršku Francuske evropskom putu Srbije.

Predsednik Vučić je u toku prepodneva bio gost na ručku koji je Makron priredio u čast visokih zvanica.

Makron je srpskog kolegu dočekao sa "mon ami, Aleksandar" (moj prijatelju, Aleksandre).

Njih dvojica su se upoznali krajem septembra na Blumbergovoj konferenciji, na marginama jesenjeg zasedanja Generalne skupštine UN.

Taj susret i razgovor protekao je, prema svedočenju srpskog predsednika, u dobroj, obećavajućoj atmosferi, što je dobilo potvrdu u pismu koje je Makron ovih dana uputio Vučiću, a u kojem potvrđuje da će doći u zvaničnu posetu Srbiji.

Predsednik Vučić je ranije danas izjavio da je u ovom trenutku Makron jedan od dve najvažnije političke figure u Evropi i uticajan u svetu.

Vučić je, inače, jedini predsednik iz zemalja Zapadnog Balkana kojeg je Makron pozvao i na svečani ručak i na samit o klimi, koji počinje danas po podne.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak