Ćerka Zorana Đinđića zaposlena u Vladi Srbije

Blic 11.12.2017 11:38
Ćerka Zorana Đinđića zaposlena u Vladi Srbije


Jovana Đinđić, ćerka pokojnog premijera Zorana Đinđića, angažovana je u Vladi Srbije. Ona već neko vreme radi u Vladinom Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštvaĆerka nekadašnjeg lidera DS-a od početka 2016. godine radi u vladinim institucijama, a trenutno je zaposlena na mestu koordinatorke za rodnu ravnopravnost i ljudska prava u Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

Kako piše na zvaničnom sajtu te Vladine institucije, na tu poziciju je došla u junu 2017. godine, a prethodno je radila kao programska asistentkinja.

Ipak, njen angažman u Timu za socijalno uključivanje kreće u martu 2016, kada je počela da stažira. Tada se, kako piše u njenoj biografiji, bavila pitanjima LGBT populacije, uključivanjem Roma i Romkinja i inkluzivnim obrazovanje.

Od oktobra do decembra prošle godine stažirala je i u Grupi za socijalnu inkluziju pri Ministarstvu prosvete i nauke, da bi se potom vratila u ogranizaciju iz koje je krenula.

Master studije završila u Londonu

Jovana Đinđić je, inače, diplomirala 2013. godine na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum, na smeru Komunikologija.

Posle završenog fakulteta nastavila je školovanje na Univerzitetskom koledžu u Londonu, gde je završila master studije iz oblasti socijalne kognicije.

Kako su za medije pričali njeni profesori u Beogradu, bila je među najboljim studentima. Opisivali su je kao skromnu, savesnu i vrednu.

- Jedne godine je kao vrhunski student dobila stipendiju, ali je odbila da je primi. Rekla je da ona ima novca da plati studije, a da bi stipendiju trebalo da dobije neko kome je potrebnija - ispričali su pre nekoliko godina njeni profesori.


Izvorsmiljka
Anonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak