Gruevski podneo ostavku, novi lider VMRO-DPMNE krajem meseca

N1info 11.12.2017 11:24
Gruevski podneo ostavku, novi lider VMRO-DPMNE krajem meseca


Lider najveće opozicione stranke u Makedoniji VMRO-DPMNE podneo je ostavku, a izbor za novog lidera glavni odbor te stranke će sprovesti 22. i 23. decembra.Glavni odbor najveće opozicione stranke u Makedoniji VMRO-DPMNE prihvatio je sinoć ostavku Nikole Gruevskog sa čelne pozicije i odlučio da za desetak dana bude održan vanredni kongres na kojem će biti izabran novi predsednik.

Generalni sekretar stranke Hristijan Mickovski rekao je da će kongres biti održan 22. i 23. decembra u Valandovu, te da će na njemu prisustvovati 544 delegata.  

Gruevski je za lidera VMRO-DPMNE izabran na partijskom kongresu 2003. godine i na čelu stranke proveo je 14 godina, od kojih 11 kao premijer Makedonije.  

Neposredni razlog što je Gruevski podnio ostavku je debakl stranke na lokalnim izborima.  

Za sada nije poznato ko će naslijediti Gruevskog, a prema nezvaničnim informacijama, najozbiljniji kandidati su Mickovski, šef Poslaničkog kluba VMRO-DPMNE u Sobranju Ilija Dimovski, te bivši ministri spoljnih poslova Nikola Poposki i Antonio Milošoski.  

Prema partijskom statutu, kandidat za predsednika stranke može biti osoba koja prikupi potpise 30 delegata koji učestvuju na kongresu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak