Vremenski haos u V. Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj...

B92 11.12.2017 10:47
Vremenski haos u V. Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj...


Dok je kod nas prolećno vreme, sa snežnim nevremenom bore se u Velikoj Britaniji i Nemačkoj. Otkazano na stotine letova. Narandžasti meteoalarm i u Francuskoj.Letovi su otkazivani ili odlagani širom Velike Britanije i Nemačke. Kako prenosi britanski "Indipendent", stotine letova je otkazano ka i sa aerodroma Hitrou i Stansted u Londonu, aerodroma u Birmingemu i aerodroma Ist Midlands u Lesterširu. Aerodromi Stansted i Luton su u prvoj polovini dana bili zatvoreni.

Nevreme u Velikoj Britaniji i u drugim zemljama je izazvalo velike probleme za desetine hiljada putnika.

I u Nemačkoj su zabeleženi problemi u avio-saobraćaju, a prema rečima portparola aerodroma u Frankfurtu, više od 300 letova je otkazano, a stotine odloženo zbog snega i leda koji su blokirali piste na tom najvećem nemačkom aerodromu.

Oko 330 letova je otkazano do 17 časova nakon što su jak sneg i temperature ispod nule pogodile region oko finansijske prestonice Nemačke, rekao je portparol firme "Fraport" koja upravlja aerodromom za AFP, prenose nemački mediji.

Vlasti departmana Pa-de-Kale u Francuskoj, gde je zbog jakog vetra izdato narandžasto meteorološko upozorenje, saopštile su da se trajekt, koji je prevozio više od 300 ljudi, nasukao pod udarima olujnog vetra u Kaleu, na severu zemlje, ali da niko nije povredjen.

Na trajektu se u trenutku nezgode nalazilo ukupno 316 ljudi, među kojima 208 putnika, precizirale su gradske vlasti.

Brod za Dover u Britaniji, koji je isplovio u 11:35 sati, udario je u pasarelu dok je manevrisao izlazeći iz luke u Kaleu, zbog čega se okrenuo ka drugom delu luke i tu se nasukao, navode francuski mediji pozivajući se na portparola kompanije u čijem je vlasništvu trajekt.

U Portugaliji i Španiji duvaju vetrovi orkanske jačine i tamomnje vlasti takođe su izdale upozorenje za građane.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak