Znaci da bi trebalo da posetite dermatologa

Radio 021 08.12.2017 14:27
Znaci da bi trebalo da posetite dermatologa


Naša koža je sklona promenama, kako zbog raznih spoljnih uticaja, tako i zbog starenja, ali neke promene na koži mogu biti i znak za uzbunu.Osip traje više od nedelju dana 
 
Ako na bilo kom delu kože imate osip koji vas svrbi i traje više od sedam dana, obvezno potražite pomoć lekara. 
 
Crvene mrlje po telu 
 
Crvene mrlje koje se pojavljuju na licu i vratu mogu biti povezane sa stresom, određenom alergijskom reakcijom ili sa osipom koji imate. Bez obzira na uzrok, posetite dermatologa, pogotovo ako mrlje nastave da se šire. 
 
Koža je preosetljiva 
 
Ako imate problema da pronađete pravi proizvod za negu svoje kože, onda obvezno posetite dermatologa koji će vam prepisati pravi proizvod. 
 
Koža je iznenada puna bubuljica 
 
Ako oduvek imate čistu kožu, ali odjednom primetite da imate puno bubuljica, proverite ih kod dermatologa. Akne kao poremećaj u radu lojnih žlezda nisu samo estetski, već su i zdravstveni problem. 
 
Akne se ne poboljšavaju 
 
Ako bezuspešno lečite svoje akne, pitajte doktora da vam prepiše novu kremu ili lek. Akne mogu da se potpuno izleče, ali samo uz odgovarajući tretman i upornost. 
 
Niste sigurni je li akna "samo" akna 
 
Možda je u pitanju alergija za koju smatrate da su akne ili je reč o infekciji koju je malo teže lečiti. Ako sumnjate da je u pitanju nešto više od akne ili proizvod koji upotrebljavate za lečenje i negu ne deluje, posetite dermatologa. 
 
Opekotine na telu ne prolaze 
 
Zavisno od stepena oštećenja, opekotine mogu biti praćene brojnim potencijalnim komplikacijama. Međutim, ako se pravilno leče, u roku od nekoliko dana opekotine bi trebalo da zarastu. Ako to nije slučaj, obvezno posetite doktora. 
 
Gubitak kose 
 
Neobjašnjivo, iznenadno i izraženo opadanje kose može biti zabrinjavajuće. Ako niste pod stresom ili niste promenili ništa u načinu nege kose, a ipak je gubite, nemojte da čekate da postane gore. Ako sumnjate da nešto nije u redu, posetite dermatologa koji će pregledom ustanoviti u čemu je problem.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak