Kamen spoticanja

Novosti, Srđan Mišljenović 08.12.2017 13:30
Kamen spoticanja


Bakir je skandaloznim ponašanjem u srpskoj prestonici pokazao da je u goste došao samo da odbije sve predloge predsednika Vučića, uključujući i ponudu o konačnom razgraničenju dveju državaSASTANAK u Beogradu, tročlanog Predsedništva Bosne i Hercegovine i predsednika Srbije Aleksandra Vučića pokazao je, još jednom, da je Bakir Izetbegović najveći kamen spoticanja u odnosima Srbije i BiH.Kamen spoticanja

Bakir je skandaloznim ponašanjem u srpskoj prestonici pokazao da je u goste došao samo da odbije sve predloge predsednika Vučića, uključujući i džentlmensku ponudu o konačnom razgraničenju dveju država.

Nije Bakira interesovao ni problem oko granice, ni izgradnja mostova, pa ni pitanje oko priznavanja Kosova i stav Sarajeva. Bitno je bilo samo, kako je Bakir osmislio, dakaže što glasnije "ne" na sve dogovore.

Dragan Čović, predsedavajući Predsedništva BiH, pokušao je da umiri nervoznog Bakira, ali uzalud. Njegov osmeh, kada se Izetbegović grčevito borio da priđe mikrofonu, kršeći protokol i lepe diplomatske manire, rekao je više od hiljadu reči i na najbolji način opisao kako se stvara "konsenzus" u BiH koja je država na izdisaju.

Koliko se Bakir trudio da pokvari igru svedoči i to što je počeo da izmišlja i novu trasu auto-puta između Beograda i Sarajeva. Ali, Vučić je čak i na to imao odgovor nudeći alternativu i to preko čuvene Rače.

A, Bakiru ostaje samo da plače. Ne zbog Rače. Već što od novembra naredne godine više neće biti u Predsedništvu BiH. Izborni zakon kaže da više ne može da se kandiduje. Na sreću po Bih i Srbiju. Ostaje da se nadamo da će tu poziciju zauzeti neka mudrija glava koja se neće ponašati kao slon u staklari. I glava koja će shvatiti da je Srbija prijatelj BiH, a ne neprijatelj kako je to nadahnut mržnjom upisao Alija, a sin Bakir potvrđivao godinama unazad.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak