Ovu hranu ne smete da jedete na prazan želudac

Alo 08.12.2017 00:11
Ovu hranu ne smete da jedete na prazan želudac


Često jedemo ove namirnice kako bi "zavarali" glad, a onda osetimo nadutost i gorušicu.Pogrešan doručak može da naškodi tvom telu, a evo koje namirnice treba ujurtru da izbegavate:

1. Paradajz

paradajz je pun vitamina i antioksidansa. Međutim, ako ih se jede za rani doručak, u kombinaciji sa želudačanom kiselinom mogu da izazovu gorušicu.

2. Limun, narandže, grejpfrut, mandarine

Oni su genijalni „dobavljači“ vitamina C. Međutim, njihova kiselina može da „napadne“ tvoju sluznicu i da uzrokuje bolne ranice u ustima.

3. Testo sa kvascem

Kvasac koji se konzumira rano ujutro može da iziritira želudac, i  da uzrokuje nadutost i probavne smetnje. Zato je najbolje da ujutru izbegavate proizvode koji sadrže puno kvasca, poput lisnatog testa i sl.

4. Krastavci

Preporučuje se da izbegavate sirovo povrće kao prvi obrok. Ako konzumirate krastavce rano ujutro, velika je verovatnoća da ćete ubrzo osetiti gorušicu ili nadutost.

5. Jogurt

Jogurt je izvor vrednih mlečnih bakterija koje su dobre za crevnu floru. Ali, ako jedete jogurt na prazan želudac, te dobre bakterije će uništiti želudačana kiselina.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak